Washington avertizează Ucraina faţă de trimiterea armatei împotriva civililor

Secretarul american al Apărării Chuck Hagel l-a avertizat miercuri, în cursul unei convorbiri telefonice, pe omologul său ucrainean Pavel Lebedev faţă de trimiterea armatei împotriva manifestanţilor proeuropeni care protestează faţă de regimul ucrainean.

413 afișări
Imaginea articolului Washington avertizează Ucraina faţă de trimiterea armatei împotriva civililor

Washington avertizează Ucraina faţă de trimiterea armatei împotriva civililor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"El a subliniat pagubele pe care le-ar putea cauza orice intervenţie a armatei pentru reprimarea manifestaţiilor şi a făcut apel la reţinere", a subliniat un purtător de cuvânt al Pentagonului într-un comunicat.

Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a promis la rândul său miercuri că nu va recurge la forţă împotriva manifestanţilor, chemând opoziţia la dialog.

Mii de manifestanţi proeuropeni continuă să sfideze regimul ucrainean în pofida vremii geroase şi au reuşit miercuri să facă forţele de ordine să se retragă din centrul Kievului după confruntări, primind o susţinere semnificativă din partea comunităţii internaţionale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici