Washington oferă 3 milioane de dolari pentru informaţii despre atacurile din Irak

  • Autorităţile irakiene continuă să denunţe atacuri „teroriste”, dar spun că se luptă să îi identifice pe cei care trag cu rachete, plantează bombe sau trimit drone.
  • Statele Unite au oferit milioane de dolari pentru informaţii despre jihadişti.
  • Un total de 42 de atacuri au vizat ambasada americană la Bagdad, bazele irakiene care găzduiesc soldaţi americani sau convoaie logistice irakiene în sprijinul trupelor străine de la începutul anului.
1124 afișări
Imaginea articolului Washington oferă 3 milioane de dolari pentru informaţii despre atacurile din Irak

Foto: Profimedia

Statele Unite au anunţat joi, 10 iunie, că oferă până la 3 milioane de dolari pentru informaţii cu privire la atacurile din Irak, a doua zi după ce trei drone au fost descoperite pe o bază unde staţionează soldaţi americani, informează Le Figaro.
 
Autorităţile irakiene continuă să denunţe atacuri „teroriste”, dar spun că se luptă să îi identifice pe cei care trag cu rachete, plantează bombe sau trimit drone. Pentru Washington, grupurile armate pro-Iran câştigă constant influenţă în Irak. 
 
Într-un text în limba arabă, însoţit de un videoclip, Departamentul de Stat al SUA acuză „terorişti laşi care atacă reprezentanţele diplomatice americane în Irak şi apoi se amestecă cu civili. America oferă până la trei milioane de dolari pentru informaţii,” potrivit unui mesaj postat pe Twitter cu un număr de telefon american.
 
Statele Unite au oferit milioane de dolari pentru informaţii despre jihadişti. Cele referitoare la noul şef al grupului Statului Islamic (IS) din Irak, Amir al-Mawla, valorează, de exemplu, 10 milioane de dolari. 
 
Miercuri seară, pentru prima dată la Bagdad, trei drone, dintre care una a fost interceptată, au vizat soldaţii americani staţionaţi la aeroport, potrivit armatei irakiene. Tot miercuri, cu o oră înainte de acest atac, cinci rachete au vizat o bază aeriană mai la nord, unde operează subcontractorii americani, potrivit unei surse de securitate.
 
Un total de 42 de atacuri au vizat ambasada americană la Bagdad, bazele irakiene care găzduiesc soldaţi americani sau convoaie logistice irakiene în sprijinul trupelor străine de la începutul anului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici