Washingtonul colaborează cu Berlinul în cazul agentului dublu dar nu oferă niciu detaliu

Washingtonul discută cu Berlinul pe tema agentului dublu german care ar fi lucrat pentru Statele Unite, dar a refuzat din nou, marţi, să ofere mai multe detalii legate de acest caz delicat.

157 afișări
Imaginea articolului Washingtonul colaborează cu Berlinul în cazul agentului dublu dar nu oferă niciu detaliu

Washingtonul colaborează cu Berlinul în cazul agentului dublu dar nu oferă niciu detaliu (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

În contextul în care Berlinul, un aliat tradiţional al Washingtonului, ia în calcul eventuale represalii împotriva Statelor Unite, Casa Albă s-a limitat să reitereze "voinţa de a soluţiona această situaţie în mod adecvat".

"Există contacte prin intermediul canalelor diplomatice şi juridice pentru a soluţiona această problemă", a spus Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

"Dorim să îndepărtăm îngrijorările care decurg din informaţii de care nu sunt în măsură să vorbesc", a adăugat el.

În Congres, influentul senator John McCain a apreciat că acest caz este "foarte regretabil".

"Este evident că germanii sunt indignaţi. Relaţia noastră va fi afectată", a spus el.

Potrivit presei germane, agentul, arestat miercuri, lucra pentru serviciile germane de informaţii (BND). El lucra din 2012 pentru CIA şi ar fi transmis peste 200 de documente Statelor Unite.

Aceste informaţii au provocat nemulţumiri la Berlin. Membri ai Guvernului german au denunţat "mania de supraveghere" a părţii americane şi au "ameninţat cu deschiderea unor "procese" dacă serviciile secrete nu vor respecta regulile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici