World Economic Forum: Preşedintele chinez Xi Jinping avertizează că istoria a arătat că ţările care aleg să meargă singure „vor eşua întotdeauna”

  • Preşedintele chinez Xi Jinping a îndemnat comunitatea internaţională lase deoparte diferenţele de opinie, avertizând că istoria a arătat că ţările care aleg să meargă singure „vor eşua întotdeauna”, conform CNBC.
  • Xi Jinping a participat la o videoconferinţă în cadrul Forumului Economic Mondial anual de la Davos, în care a vorbit despre pandemia de coronavirus şi schimbările climatice.
7214 afișări
Imaginea articolului World Economic Forum: Preşedintele chinez Xi Jinping avertizează că istoria a arătat că ţările care aleg să meargă singure „vor eşua întotdeauna”

World Economic Forum: Preşedintele chinez Xi Jinping avertizând că istoria a arătat că ţările care aleg să meargă singure „vor eşua întotdeauna”

„Am aflat încă odată că încercările de a-ţi sărăci vecinii, de a merge singur şi de a te refugia într-o izolare arogantă vor eşua întotdeauna. Să ne dăm cu toţii mâinile şi să lăsăm multilateralismul să ne lumineze îndrume către un viitor comun pentru omenire”, a adăugat Xi.

Comentariile vin la mai puţin de o săptămână după învestirea preşedintelui Joe Biden, analiştii monitorizând cu atenţiie modul în care schimbarea conducerii SUA poate avea un impact asupra relaţiilor diplomatice tensionate cu China. Cei mai mulţi cred că Biden va menţ inepresiunea asupra Beijingului pentru o gamă largă de probleme, inclusiv drepturile omului, politica comercială, disputele teritoriale şi întrebările legate de răspunsul iniţial al Chinei la pandemia de coronavirus.

Vorbind la forum pentru prima dată din 2017, Xi a promovat din nou o abordare multilaterală a afacerilor internaţionale. „Construirea de cercuri mici sau începerea unui nou război rece, respingerea, ameninţarea sau intimidarea altora, pentru a impune în mod voit desprinderea, întreruperea aprovizionării sau sancţiuni, dar şi crearea izolaării şi înstrăinării, vor împinge lumea doar la separare şi chiar spre confruntări”, a spus Xi , fără a numi o altă naţiune sau şef de stat.

Forumul Economic Mondial, care a fost criticat în trecut pentru că nu ar avea legătură cu realitatea, se desfăşoară online anul acesta din cauza pandemiei de coronavirus. O întâlnire fizică a mai multor şefi de companii, gânditori politici şi şefi de stat este programată să aibă loc în Singapore în luna mai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici