WSJ: China le interzice oficialilor guvernamentali să folosească iPhone-uri la serviciu / SUA au interdicţii similare asupra Huawei şi TikTok

China a ordonat oficialilor din agenţiile guvernamentale centrale să nu folosească iPhone-urile produse de Apple sau alte dispozitive ale unor mărci străine la serviciu şi nici să le aducă la birou, afirmă surse citate de The Wall Street Journal.

1356 afișări
Imaginea articolului WSJ: China le interzice oficialilor guvernamentali să folosească iPhone-uri la serviciu / SUA au interdicţii similare asupra Huawei şi TikTok

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

În ultimele săptămâni, angajaţii au primit astfel de instrucţiuni de la superiorii lor în grupuri de chat sau în cadrul unor întâlniri la locul de muncă, au spus persoanele respective pentru WSJ.

Directiva reprezintă cel mai recent pas în campania Beijingului de a reduce dependenţa de tehnologia străină şi de a spori securitatea cibernetică şi vine în contextul unei campanii de limitare a fluxurilor de informaţii sensibile în afara graniţelor Chinei.

Măsura luată de Beijing ar putea avea un efect de intimidare pentru mărcile străine din China, inclusiv Apple. Apple domină piaţa smartphone-urilor premium din această ţară şi consideră China ca fiind una dintre cele mai mari pieţe ale sale, bazându-se pe aceasta pentru aproximativ 19% din veniturile sale globale.

Beijingul a restricţionat de ani de zile folosirea iPhone-urilor de către funcţionarii guvernamentali de la unele agenţii pentru muncă, dar ordinul a fost acum extins, potrivit raportului WSJ. Cel mai recent ordin semnalează, de asemenea, un efort intensificat al Beijingului de a se asigura că regulile sale sunt aplicate cu stricteţe.

Restricţia Chinei reflectă interdicţii similare în SUA împotriva Huawei Technologies, precum şi împotriva funcţionarilor care folosesc TikTok, companie chineză, ambele superputeri fiind îngrijorate de scurgerile de date pe fondul accentului sporit pus pe securitatea naţională şi al deteriorării relaţiilor.

Liderul Chinei, Xi Jinping, a pus accentul pe securitatea naţională pe măsură ce rivalitatea Chinei cu SUA se intensifică, ceea ce a dus la o înăsprire a controlului de stat asupra datelor şi activităţilor digitale în ultimii ani.

Beijingul şi-a îndemnat agenţiile şi întreprinderile de stat să înlocuiască tehnologia străină, inclusiv computerele, sistemele de operare şi software-ul, cu produse autohtone pe care le consideră sigure şi controlabile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici