WWF: Canalul Bîstroe este o ameninţare importantă pentru mediu

Organizaţia World Wildlife Fund (WWF) a denunţat recenta încheiere a lucrărilor de construcţie la canalul Bîstroe în Delta Dunării, pe care o consideră o ameninţare importantă pentru mediul înconjurător.

168 afișări
Imaginea articolului WWF: Canalul Bîstroe este o ameninţare importantă pentru mediu

WWF: Canalul Bîstroe este o ameninţare importantă pentru mediu (Imagine: Lucian Maftei/Mediafax Foto)

WWF a salutat miercuri crearea recentă a 29 de noi zone protejate în Ucraina, avertizând că proiectele de construcţie riscă să le pună în pericol pe unele dintre ele, în special pe cele din Delta Dunării.

Guvernul ucrainean a desemnat 29 de zone protejate în ultimele zece luni, ceea ce ridică la 38 numărul acestor regiuni naturale protejate din ţară, a anunţat WWF, al cărei sediu pentru zona Europei de Est se află la Sofia.

"Odată cu aceste noi zone, suprafaţa regiunilor protejate din Ucraina acoperă de acum 3,7 milioane de hectare, adică circa 5,5 la sută din teritoriu", a adăugat WWF într-un comunicat.

Organizaţia neguvernamentală a avertizat însă că există "presiuni care ameninţă chiar şi zonele care beneficiau de o anumită formă de protecţie, inclusiv proiecte de dezvoltare a infrastructurii prost pregătite".

WWF a enumerat construirea unei staţiuni de schi în Bukovel, în vestul Ucrainei, care ar trebui să devină una dintre cele mai mari 20 din lume şi despre care organizaţia afirmă că reprezintă o ameninţare pentru faună şi floră, dar şi pentru parcurile naturale din Munţii Carpaţi.

Organizaţia a denunţat totodată finalizarea construirii canalului Bîstroe în Delta Dunării pe care a catalogat-o drept o ameninţare importantă pentru mediu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici