Xi Jinping critică abordările unilaterale şi solicită reformarea "sistemului global de guvernare"

  • Xi Jinping denunţă abordările unilaterale şi solicită reformarea "sistemului global de guvernare"
  • Preşedintele Chinei: "Pandemia Covid-19 ne aminteşte că trăim într-un sat global interconectat, cu mize comune"
  • Xi Jinping pledează pentru o "revoluţie ecologică" la nivel mondial şi pentru reformarea "sistemului global de guvernare"
1221 afișări
Imaginea articolului Xi Jinping critică abordările unilaterale şi solicită reformarea "sistemului global de guvernare"

Xi Jinping critică abordările unilaterale şi solicită reformarea "sistemului global de guvernare"

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a denunţat, în discursul rostit marţi la Adunarea Generală ONU, abordările unilaterale pe plan internaţional, cerând cooperare pentru soluţionarea problemelor mondiale şi reformarea "sistemului global de guvernare".
 
"În primul rând, pandemia Covid-19 ne aminteşte că trăim într-un sat global interconectat, cu mize comune. Nicio ţară nu ar trebui să facă ceea ce vrea sau să aibă abordări hegemonice, de intimidare sau să fie şeful lumii", a afirmat Xi Jinping, citat de cotidianul The Guardian şi de agenţia Xinhua.
 
"Îngroparea capului în nisip ca struţul sau eforturile de a lupta împotriva globalizării cu lancea lui Don Quixote reprezintă acţiuni contra curentului istoriei. Lumea nu va reveni niciodată la izolare şi nimeni nu poate întrerupe legăturile dintre ţări", a subliniat Xi Jinping.
 
"Ţările ar trebui să respingă unilateralismul şi protecţionismul şi ar trebui să asigure funcţionarea stabilă şi facilă a reţelelor industriale şi de aprovizionare mondiale", a precizat liderul de la Beijing.
 
Xi Jinping a pledat pentru lansarea unei "revoluţii ecologice" la nivel mondial şi pentru reformarea "sistemului global de guvernare". 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici