Xi Jinping şi Antony Blinken pledează pentru stabilizarea şi îmbunătăţirea relaţiilor China-SUA

Preşedintele chinez, Xi Jinping, şi secretarul de Stat american, Antony Blinken, au pledat luni, la Beijing, pentru depăşirea disensiunilor şi îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale dintre China şi Statele Unite.

666 afișări
Imaginea articolului Xi Jinping şi Antony Blinken pledează pentru stabilizarea şi îmbunătăţirea relaţiilor China-SUA

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Antony Blinken s-a întâlnit luni, la Beijing, cu ministrul chinez de Externe, Qin Gang, şi cu Wang Yi, directorul Oficiului pentru Afaceri Externe din cadrul Comitetului Central al Partidului Comunist chinez.

"Directorul Wang Yi şi consilierul de stat Qin Gang au discutat pe larg cu secretarul de Stat Blinken, au fost discuţii directe. Partea chineză a evidenţiat clar decizia de a continua interacţiunile pe baza înţelegerii pe care eu şi preşedintele Biden am avut-o în Bali. Cele două părţi au înregistrat progrese şi au convenit asupra unor probleme specifice. Este foarte bine", a declarat preşedintele Xi Jinping cu ocazia întrevederii cu secretarul de Stat american.

"Interacţiunile noastre trebuie să se bazeze permanent pe respect reciproc şi pe sinceritate. Sper că această vizită va avea contribuţii pozitive în sensul stabilizării relaţiilor China-SUA", a subliniat liderul de la Beijing.

"Preşedintele Biden mi-a cerut să vin la Beijing deoarece crede că Statele Unite şi China au obligaţia şi responsabilitatea de a gestiona relaţia noastră bilaterală. Statele Unite asumă acest angajament, care este în interesul Statelor Unite, în interesul Chinei şi al lumii. În ultimele zile, am avut discuţii directe şi constructive cu ministrul Qin Gang şi cu directorul Wang Yi. Am acoperit o serie de probleme bilaterale şi mondiale. Apreciez oportunitatea de a avea discuţii cu preşedintele Chinei", a afirmat Antony Blinken.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici