Xi Jinping şi Rex Tillerson pledează pentru consolidarea cooperării între China şi Statele Unite

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, şi secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, au pledat duminică, în cursul întrevederii de la Beijing, pentru intensificarea cooperării bilaterale, părând să se distanţeze de disensiunile pe teme comerciale şi din cauza crizei nord-coreene, relatează New York Times.

581 afișări
Imaginea articolului Xi Jinping şi Rex Tillerson pledează pentru consolidarea cooperării între China şi Statele Unite

Xi Jinping şi Rex Tillerson pledează pentru consolidarea cooperării între China şi Statele Unite

Xi Jinping i-a mulţumit lui Rex Tillerson pentru tranziţia politică fără dificultăţi de la Washington, exprimând convingerea că "relaţiile dintre China şi Statele Unite pot fi definite doar prin cooperare şi prietenie".

Cel puţin la nivel public, Rex Tillerson a părut să se distanţeze de tonul dur al preşedintelui Donald Trump, care a acuzat China că "a ajutat foarte puţin" în criza nord-coreeană, afirmând că Washingtonul aşteaptă să aibă relaţii "puternice" cu Beijingul.

Cei doi oficiali nu au făcut nicio referire la alte subiecte de dispută, de genul măsurilor comerciale punitive ale Washingtonului împotriva Beijingului sau crizei generate de tendinţele de dominaţie din Marea Chinei de Sud.

Relaţiile dintre China şi Statele Unite s-au axat pe principiile "nonconflictelor, nonconfruntării, respectului reciproc şi cooperării în avantajul comun", a afirmat Rex Tillerson sâmbătă, cu ocazia întrevederii cu ministrul chinez de Externe, Wang Yi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici