Yemen se confruntă cu "o foamete, aşa cum lumea nu a mai văzut din anii 1980 în Etiopia”. Criza etiopiana a dus la moartea a peste 1,2 milioane de oameni

Yemenul se confruntă cu o foamete la scara celei din Etiopia la începutul anilor 1980, care a dus la moartea a 1,2 milioane de oameni , potrivit secretarului general al Consiliului norvegian pentru refugiaţi, Jan Egeland.

10480 afișări
Imaginea articolului Yemen se confruntă cu "o foamete, aşa cum lumea nu a mai văzut din anii 1980 în Etiopia”. Criza etiopiana a dus la moartea a peste 1,2 milioane de oameni

Yemen se confruntă cu "o foamete, aşa cum lumea nu a mai văzut din anii 1980 în Etiopia”. Criza etiopiana a dus la moartea a peste 1,2 milioane de oameni

Vorbind înaintea Conferinţei internaţionale a donatorilor despre Yemen, concepută pentru a aborda o criză umanitară din naţiunea din Orientului Mijlociu, devastată de război, Egeland a avertizat că 16 milioane de oameni au nevoie în prezent de ajutor în ţară la un cost de peste 4 miliarde de dolari.

„Sunt şocat de ceea ce am văzut în Yemen”, a declarat Egeland pentru Euronews.

Egeland a spus că, în cazul în care conferinţa nu va strânge fondurile necesare pentru a aborda criza, „vom vedea aici o foamete, aşa cum lumea nu a mai văzut din anii 1980 în Etiopia”.

Foametea Etiopiei, care a durat între 1983 şi 1985, a dus la moartea a 1,2 milioane de oameni morţi şi peste 2,5 milioane de persoane strămutate.

El a cerut naţiunilor care au luptat în Yemen, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite şi Kuweit să se alăture Europei şi Statelor Unite în finanţarea răspunsului umanitar.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici