Zăpadă şi viscol în Bulgaria: Şase autocare cu români blocate între Gurkovo şi Veliko Târnovo

Şase autocare cu cetăţeni români au rămas blocate în Bulgaria din cauza ninsorii abundente, fiind ulterior deblocate cu ajutorul serviciului de protecţie civilă şi se află în drum spre punctul de trecere a frontierei Ruse-Giurgiu, a declarat, pentru MEDIAFAX, Doris Mircea, purtătorul de cuvânt MAE.

1151 afișări
Imaginea articolului Zăpadă şi viscol în Bulgaria: Şase autocare cu români blocate între Gurkovo şi Veliko Târnovo

Zăpadă şi viscol în Bulgaria: Şase autocare cu români blocate între Gurkovo şi Veliko Târnovo (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit acesteia, Ambasada României la Sofia a fost contactată în această dimineaţă de un cetăţean român, care a informat că autocarul în care se afla a rămas blocat pe un sector de drum naţional, între localităţile Gurkovo - Veliko Târnovo, din cauza zăpezii.

Acelaşi cetăţean a informat că alte cinci autocare româneşti erau blocate.

Consulul României la Sofia a luat legătura cu autorităţile locale pentru remedierea situaţiei.

"Protecţia civilă a intervenit şi a deblocat cele şase autocare, care în prezent se află în drum spre punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse", a mai spus Doris Mircea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici