Zboruri suspendate şi spaţiu aerian închis în Filipine din cauza unei pene de curent

O pană de curent a obligat autorităţile din capitala statului Filipine să suspende zborurile şi să închidă spaţiul aerian.

195 afișări
Imaginea articolului Zboruri suspendate şi spaţiu aerian închis în Filipine din cauza unei pene de curent

Zboruri suspendate şi spaţiu aerian închis în Filipine din cauza unei pene de curent

Autorităţile filipineze au întrerupt zborurile din şi spre Manila de Anul Nou din cauza unei defecţiuni la unitatea care controlează traficul aerian. De asemenea, mai multe companii aeriene nu au putut să folosească spaţiul aerian al ţării.

În total, 282 de zboruri au fost întârziate, anulate sau redirecţionate către alte aeroporturi regionale, afectând aproximativ 56.000 de pasageri de pe Aeroportul Internaţional Ninoy Aquino (NAIA) din Manila, a anunţat duminică operatorul aeroportuar, potrivit Reuters.

Nu este clar câte zboruri care traversau ţara au fost afectate.

Secretarul pentru transporturi, Jaime Bautista, a oferit scuze pentru neplăcerile cauzate pasagerilor. El a dat vina pe o pană de curent pentru defecţiunea sistemului central de control al traficului aerian, care a afectat şi operaţiunile de pe alte aeroporturi din ţară.

Bautista a mai spus că instalaţia existentă este veche şi ar trebui modernizată imediat, adăugând că este nevoie şi de un sistem de rezervă. Ulterior, sistemul a fost parţial restabilit, permiţând decolarea unor avioane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici