Zborurile United Airlines, blocate la sol din cauza unei probleme la sistemul informatic

Zborurile United Airlines prezentau întârzieri miercuri dimineaţa, după ce au fost blocate la sol din cauza unei probleme la sistemul informatic al companiei aeriene, a anunţat Administraţia Federală americană a Aviaţiei (FAA).

234 afișări
Imaginea articolului Zborurile United Airlines, blocate la sol din cauza unei probleme la sistemul informatic

Zborurile United Airlines, blocate la sol din cauza unei probleme la sistemul informatic (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Potrivit CNN Money, amploarea problemei - şi dacă aceasta a afectat sau nu zboruri din afara Statelor Unite - era necunoscută imediat.

Purtători de cuvânt ai companiei nu erau disponibili să comenteze imediat, precizează CNN Money.

Însă compania a răspuns pe un cont de Twitter unor plângeri din partea unor clienţi.

"Acţionăm pentru a vă conduce la destinaţie cât mai rapid posibil", se arată în mesaj.

 

Problema, la nivelul întregului sistem informatic, a obligat compania să elibereze bilete de avion tipărite pe mai multe aeroporturi.

Problema a apărut pe Coasta de Est cu puţin înainte de ora 9.00 (16.00, ora României) şi a afectat inclusiv companii care asigură legături locale ca United Express.

Până la ora locală 9.20 (16.20, ora României), interdicţia impusă companiilor care asigură legături locale a fost anulată, potrivit FAA, însă zborurile United erau în continuare blocate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici