Zece civili, ucişi într-un atac care viza un baraj al armatei ucrainene

Zece civili au fost ucişi marţi în estul separatist prorus al Ucrainei, după ce un autobuz a fost bombardat în cadrul unui atac care viza un baraj al armatei ucrainene.

244 afișări
Imaginea articolului Zece civili, ucişi într-un atac care viza un baraj al armatei ucrainene

Zece civili, ucişi într-un atac care viza un baraj al armatei ucrainene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Atacul din apropierea localităţii Bugas, situată la 35 de kilometri sud de Doneţk, s-a soldat cu zece morţi, dintre care "şase femei şi patru părbaţi", a declarat un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, Viaceslav Seleznev. Alţi 13 civili au fost răniţi, a adăugat el.

Armata anunţase anterior, într-un comunicat, moartea a şase persoane şi rănirea altor 13. "Un baraj al armatei a fost vizat în mod cinic, în jurul orei 14.30 (14.30, ora României), de rebelii care au tras cu lansatoare de rachete multiple Grad", potrivit comunicatului.

Acest baraj se află pe drumul între Doneţk, capitala regională şi bastion al rebelilor, şi Mariupol, un port la Marea Azov şi ultimul mare oraş din est aflat încă sub controlul autorităţilor ucrainene.

"Un tir de artilerie împotriva unui baraj al armatei a lovit un autobuz, provocând moartea a 10 persoane şi rănirea altor 13", a confirmat comandantul poliţiei locale pro-Kiev, Viaceslav Abroskin.

Drumul a fost închis de autorităţile ucrainene în urma atacului, a adăugat el.

Pe de altă parte, un soldat şi trei civili au fost ucişi în cursul dimineţii, potrivit armatei şi Primăriei din Doneţk.

După o relativă stare de calm în urma armistiţiului încheiat la 9 decembrie, violenţele s-au reluat în estul separatist prorus din Ucraina la sfârşitul săptămânii trecute, în timp ce eforturile pentru relansarea procesului de pace sunt în impas.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici