Zece morţi în zona centrală a Statelor Unite, afectată de inundaţii şi o tornadă - VIDEO

Zece persoane au murit în Arkansas, în urma unor inundaţii foarte grave, provocate de intemperii de o intensitate rară, care afectează zona centrală a Statelor Unite de mai multe zile.

46 afișări
Imaginea articolului Zece morţi în zona centrală a Statelor Unite, afectată de inundaţii şi o tornadă - VIDEO

Zece morţi în zona centrală a Statelor Unite, afectată de inundaţii şi o tornadă

Autorităţile din Missouri au început marţi să evacueze aproximativ 1.000 de persoane care locuiesc pe cursul Black River, nivelul apelor acestuia crescând din cauza ploilor recente, în apropiere de Poplar Bluff, o localitate cu 17.000 de locuitori.

Serviciile meteorologice naţionale au emis o alertă pentru sud-vestul statului Missouri, unde sunt prevăzute inundaţii.

"Digurile situate de-a lungul Black River, începând de la (nivelul localităţii) Poplar Bluff (...) prezintă pericol în mai multe locuri", avertizează meteorologii.

Inundaţile ar putea afecta, din nou, statul vecin Arkansas, deja afectat de creşterea nivelului apelor.

O tornadă a devastat, luni, Vilonia, un oraş din centrul statului Arkansas. Renee Presslar, o purtătoare de cuvânt a Serviciilor de intervenţie ale statului, a confirmat că au murit patru persoane.

Alte şase persoane au murit în nord-vestul statului Arkansas, vehiculele în care se aflau fiind luate de ape, a precizat Presslar.

Starea de urgenţă a fost declarată în Missouri, Arkansas, Illinois, Indiana şi Kentucky, din cauza inundaţiilor şi noilor furtuni aşteptate.

"Există riscuri de furtuni în tot statul. Cerem tuturor concetăţenilor noştri să fie pregătiţi, să prevadă un plan pentru familia lor, astfel încât să ştie unde se pot adăposti în caz de vreme rea", a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciilor de Urgenţă din Arkansas, Chad Stover.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici