Zece persoane au murit din cauza frigului în nord-vestul Poloniei

Zece persoane au murit din cauza frigului în nord-vestul Poloniei, în contextul în care temperaturile au coborât sub minus 12 grade Celsius pe timp de noapte.

111 afișări
Imaginea articolului Zece persoane au murit din cauza frigului în nord-vestul Poloniei

Zece persoane au murit din cauza frigului în nord-vestul Poloniei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Victimele erau majoritatea persoane fără adăpost sau aflate în stare de ebrietate. "Uneori un telefon poate salva o viaţă" îndeamnă poliţia poloneză, cerând cetăţenilor să sune la serviciile de urgenţă, în cazul în care observă persoane aflate în dificultate, relatează postul Radio Polonia în pagina electronică de luni.

O purtătoare de cuvânt a poliţiei din provincia Warmia-Maz, Anna Fic, a declarat că trupurile a doi "bărbaţi fără adăpost" au fost găsite duminică dimineaţa. Într-un eveniment separat, alţi trei bărbaţi au instalat un adăpost în apropierea unei străzi, în oraşul Szczytno. Unul era mort, iar ceilalţi doi au fost transportaţi la spital suferind de hipotermie.

În satul Grom, lângă Szczytno, un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a fost găsit mort în casă.

În sudul Poloniei, în provincia Malopolska, trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 37 şi 67 de ani au decedat din cauza hipotermiei.

Frigul a reprezentat cauza probabilă şi a morţii unui bărbat, în vârstă de 64 de ani, al cărui cadavru a fost găsit sâmbătă lângă Krosno, în provincia Podkarpackie (sud).

"Bărbatul nu s-a mai întors de la muncă. După câteva ore, familia a alertat autortăţile, care au început căutările. A fost găsit sâmbătă după-amiaza", a declarat Jacek Kocan, un purtător de cuvânt al poliţiei locale, adăugând că se pare că bărbatul a alunecat, a căzut pe gheaţă şi şi-a pierdut cunoştinţa.

Doi bărbaţi au murit în provincia Mazovia (centru), iar alţi doi în provincia Kujawsko-Pomorskie (nord).

Persoane au murit din cauza frigului şi în Cehia şi Balcani, în ţări ca Serbia, Croaţia, Muntenegru şi Bosnia-Herţegovina. 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici