Zece persoane au murit în urma prăbuşirii unui avion militar la Sanaa

Zece persoane, inclusiv pilotul unui avion militar yemenit de tip Antonov, au murit miercuri după ce un avion s-a prăbuşit la nord de Sanaa, a anunţat o sursă militară citată de site-ul Ministerului Apărării.

162 afișări
Imaginea articolului Zece persoane au murit în urma prăbuşirii unui avion militar la Sanaa

Zece persoane au murit în urma prăbuşirii unui avion militar la Sanaa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Un avion (de tip) Antonov s-a prăbuşit în urma unei pene tehnice. Pilotul şi alte nouă persoane au murit" în urma prăbuşirii avionului, a declarat o sursă militară pentru site-ul 26sp.net al Ministerului Apărării.

Informaţia a fost comunicată unor jurnalişti prin SMS.

Prăbuşirea a avut loc pe un teren pustiu, la Al-Hassaba, un cartier din nordul capitalei Sanaa, au declarat locuitori din zonă.

Un fotograf AFP a putut să vadă trei cadavre carbonizate la locul prăbuşirii.

O sursă aeroportuară a declarat pentru AFP că un avion de tip Antonov aparţinând armatei yemenite, aflat într-o misiune de antrenament, s-a prăbuşit la nord de Sanaa, la aproximativ 15 kilometri de aeroportul capitalei.

"Un avion militar (de tip) Antonov s-a prăbuşit în cartierul Al-Hassaba în timp ce se pregătea să aterizeze" la o bază aeriană din apropierea aeroportului din Sanaa, a declarat sursa aeroportuară.

"Avionul, care se afla într-o misiune de antrenament, a fost nevoit să efectueze o aterizare de urgenţă, în urma unei pene de motor, dar s-a prăbuşit la Al-Hassaba", a adăugat aceeaşi sursă.

Trei explozii succesive au fost auzite în sector, iar o coloană de fum se degaja, după accident, a declarat pentru AFP un locuitor.

Echipaje de pompieri şi ambulanţă au fost trimise de urgenţă la locul prăbuşirii, survolat de un elicopter al armatei, potrivit unor locuitori.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici