Zece ţări din UE vor primi 400 de migranţi minori din lagărul de refugiaţi Moria, devastat de un incendiu

  • Ministrul german de Interne, Horst Seehofer, a anunţat că zece ţări din UE vor primi o cotă de 400 de minori neînsoţiţi din tabăra Moria, devastată de incendiu.
  • Germania va prelua între 100 şi 150 de minori neînsoţiţi.
  • Schinas a spus că tragedia de la Moria a relansat dezbaterea cu privire la primirea de solicitanţi de azil în Europa, un subiect ce divizează ţările UE.
1034 afișări
Imaginea articolului Zece ţări din UE vor primi 400 de migranţi minori din lagărul de refugiaţi Moria, devastat de un incendiu

Profimedia

Ministrul german de Interne, Horst Seehofer, a anunţat că zece ţări din UE vor primi o cotă de 400 de minori neînsoţiţi.  De asemenea, UE urmează să propună un nou acord privind migraţia şi azilul în bloc, relatează Deutsche Welle.
 
”Contactele noastre cu ţările membre ale Uniunii Europene au condus ca 10 ţări membre să participe la transferul acestor 400 de minori,” a afirmat el la Berlin.
 
400 de minori neînsoţiţi au fost deja transferaţi în Grecia continentală.
 
Germania va prelua între 100 şi 150 de minori neînsoţiţi, după ce un incendiu în tabăra de refugiaţi Moria de pe insula greacă Lesbos, a lăsat fără adăpost mii de persoane.
 
Franţa şi alte opt ţări ale UE şi-au exprimat dorinţa de a primi în total 400 de minori neînsoţiţi, Franţa primind de asemenea între 100 şi 150 de persoane.
 
Olanda a propus, joi, să preia 100 de migranţi, dintre care jumătate minori. Dar discuţiile sunt încă în curs cu alte ţări.
 
Ţări precum Polonia, Ungaria, Republica Cehă şi Slovacia au refuzat să primească refugiaţi.
 
Schinas a spus că tragedia de la Moria a relansat dezbaterea cu privire la primirea de solicitanţi de azil în Europa, un subiect ce divizează ţările UE.
 
"Moria este un moment puternic pentru noi toţi pentru ceea ce trebuie să schimbăm în Europa", a spus Schinas, confirmând că pe 30 septembruie, Comisia Europeană va dezvălui propuneri pentru un nou pact privind migraţia şi azilul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici