Zece zile de arest la domiciliu pentru jurnalista Natalia Morar

Procuratura moldoveană i-a intentat dosar penal jurnalistei Natalia Morar, acuzată de "uzurparea puterii de stat", "dezordine în masă" şi incitare la "nesupunere activă", aceasta aflându-se în prezent în arest la domiciliu pentru zece zile, relatează Radio Europa Liberă, în pagina electronică.

17 afișări
Imaginea articolului Zece zile de arest la domiciliu pentru jurnalista Natalia Morar

Zece zile de arest la domiciliu pentru jurnalista Natalia Morar(Imagine: gazeta.ru)

Jurnalista Natalia Morar a depus mărturie la Procuratura generală din Republica Moldova şi se află în arest la domiciliu, a declarat procurorul general, Valeriu Gurbulea, informează agenţia Itar-Tass în pagina electronică.

Morar a fost acuzată de organizarea protestelor de la 6-7 aprilie care au degenerat în devastarea sediului Parlamentului şi a administraţiei prezidenţiale.

Într-un interviu acordat cotidianului britanic The Guardian, jurnalista susţinea că se teme să nu fie arestată. Ea declara că nu a dormit în ultimele două zile şi se mută dintr-o locaţie în alta pentru a nu fi depistată de poliţie. "Îmi supraveghează apartamentul şi casa mamei mele. Au intrat în apartament fără mandat de arestare. Dacă mă găsesc mă vor aresta şi nu se ştie ce se va întâlmpla. Nu am vorbit la telefon şi nici nu am folosit Internetul de două zile pentru a nu fi localizată", explică Natalia Morar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici