Zeci de arestări într-o altă capitală europeană, după proteste violente inspirate de mişcarea „Vestelor Galbene”

Aproximativ 60 de persoane au fost arestate după proteste violente inspirate de mişcarea "Vestelor Galbene" care au avut loc vineri la Bruxelles, în cursul cărora două maşini de poliţie au fost incendiate, informează site-ul publicaţiei The Financial Examiner.

1682 afișări
Imaginea articolului Zeci de arestări într-o altă capitală europeană, după proteste violente inspirate de mişcarea „Vestelor Galbene”

Zeci de arestări într-o altă capitală europeană, după proteste violente inspirate de mişcarea „Vestelor Galbene” (Foto: Pixabay)

Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa protestatarii care au aruncat cu pietre şi alte obiecte înspre forţele de ordine.

Mai mult, protestatarii au răsturnat şi incendiat două maşini de poliţie.

Ilse Van De Keere, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei din Bruxelles, a declarat că aproximativ 300 de persoane au participat la incidentele violente, până în acest moment fiind arestate aproximativ 60 de persoane sub acuzaţia de perturbare a ordinii publice.

Mulţi dintre protestatari aveau la ei obiecte considerate periculoase, inclusiv leviere şi sprayuri cu piper, şi purtau măşti de gaze.

Mişcarea "Vestelor Galbene", care protestează faţă de majorarea preţurilor la carburanţi şi faţă de erodarea nivelului de trai din Franţa, a căpătat o amploare naţională în această ţară şi se pare că a inspirat proteste antiguvernamentale şi în Belgia şi Olanda, deşi niciuna din cele două ţări nu a propus majorarea taxelor pentru carburanţi - scânteia care a provocat amplele manifestaţii de la Paris şi din alte oraşe franceze.

Sute de poliţişti au fost mobilizaţi sâmbătă la Bruxelles după ce violenţele de vineri. Mai mulţi protestatari s-au strâns la Bruxelles în faţa sediilor unor instituţii ale Uniunii Europene, care sunt închise sâmbătă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici