Zeci de bebeluşi, evacuaţi din spitalul Al Shifa din Gaza, sunt mutaţi în Egipt

Zeci de bebeluşi prematuri, evacuaţi în weekend din spitalul Al Shifa din Gaza, sunt mutaţi luni în Egipt, potrivit Sky News. Unitatea medicală din Gaza a fost în centrul luptelor dintre armata israeliană şi luptătorii Hamas.

88 afișări
Imaginea articolului Zeci de bebeluşi, evacuaţi din spitalul Al Shifa din Gaza, sunt mutaţi în Egipt

Zeci de bebeluşi, evacuaţi din spitalul Al Shifa din Gaza, sunt mutaţi în Egipt

În weekend, 31 de bebeluşi prematuri au fost mutaţi în siguranţă de la principalul spital din Gaza la altă unitate medicală din sudul regiunii. Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că bebeluşii „foarte bolnavi" au fost evacuaţi, împreună cu şase lucrători medicali şi 10 membri ai familiilor personalului.

El a precizat că aceştia au fost duşi la un spital din Rafah, în sudul Gaza, unde primesc îngrijiri. Luni, ei sunt transferaţi peste graniţă, la un spital din Egipt, au declarat oficialii din domeniul sănătăţii.

Zeci de pacienţi grav răniţi rămân blocaţi la spitalul al Shifa din Gaza. O echipă a OMS care a vizitat spitalul sâmbătă a anunţat că 291 de pacienţi se află în interior, inclusiv bebeluşi şi pacienţi cu răni grave.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici