Zeci de imigranţi au murit sufocaţi într-un camion, pe o autostradă din Austria. Oficial ungar: Camionul aparţine unui român. MAE dezminte

Aproximativ 50 de imigranţi au fost găsiţi morţi într-un camion abandonat pe o autostradă din Austria, autorităţile suspectând că extracomunitarii s-au asfixiat, afirmă surse citate de site-ul cotidianului Corriere della Sera. Potrivit unui oficial ungar, camionul aparţine unui cetăţean român şi era înmatriculat în Ungaria. Ministerul Afacerilor Externe a precizat că niciun cetăţean român nu este implicat în acest caz, potrivit informaţiilor obţinute până la acest moment.

6324 afișări
Imaginea articolului Zeci de imigranţi au murit sufocaţi într-un camion, pe o autostradă din Austria. Oficial ungar: Camionul aparţine unui român. MAE dezminte

Zeci de imigranţi au murit sufocaţi într-un camion, pe o autostradă din Austria. Oficial ungar: Camionul aparţine unui român (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

UPDATE - MAE: Din informaţiile de până acum, niciun cetăţean român nu e implicat în incidentul din Austria

Ministerul Afacerilor Externe a precizat, joi, că niciun cetăţean român nu este implicat în cazul camionului abandonat în Austria, în care erau zeci de imigranţi morţi, potrivit informaţiilor obţinute până la acest moment.

"Potrivit informaţiilor obţinute până la acest moment, niciun cetăţean român nu este implicat în incident. Poliţia austriacă continuă cercetările în acest caz", potrivit unui comunicat de presă transmis de MAE Agenţiei MEDIAFAX.

Conform primelor informaţii obţinute de Ambasada României la Budapesta de la autorităţile ungare, solicitantul numerelor de înmatriculare ale camionului implicat în incident nu este cetăţean român, menţionează sursa citată.

"În urma demersurilor întreprinse pe lângă poliţia austriacă, Ambasada României la Viena a fost informată că autovehiculul are numere de înmatriculare ungare provizorii", a precizat MAE.

Camionul a fost găsit pe autostrada A4, între localităţile Neusiedl şi Parndorf. Autostrada face legătura între frontiera ungaro-austriacă şi oraşul Viena.

Potrivit agenţiei austriece APA, la bordul camionului au fost găsite cel puţin 20 de cadavre ale unor imigranţi.

Camionul abandonat avea numere de înmatriculare ungare, a confirmat Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Vehiculul a fost achiziţionat recent de un cetăţean român de la o companie slovacă şi a fost înmatriculat în localitatea Kecskemet, situată în sudul Ungariei, a explicat Janos Lazar.

"Este o tragedie care ne priveşte pe toţi. Traficanţii de persoane sunt criminali", a declarat Johanna Mikl-Leitner, ministrul austriac de Interne.

Potrivit martorilor, autocamionul era parcat în zonă de cel puţin 48 de ore.

Autorităţile austriece cooperează cu poliţia ungară în acest dosar. Şoferul camionului, suspectat de trafic de persoane, este căutat activ de poliţia austriacă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici