Zeci de mii de oameni au protestat în Slovacia, cerând reforme pentru combaterea corupţiei

Zeci de mii de oameni au protestat, duminică, în Slovacia, cerând Guvernului implementarea unor reforme pentru combaterea corupţiei, în contextul scandalului izbucnit după asasinarea jurnalistului de investigaţii Jan Kuciac, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.

190 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de oameni au protestat în Slovacia, cerând reforme pentru combaterea corupţiei

Zeci de mii de oameni au protestat în Slovacia, cerând reforme pentru combaterea corupţiei

Potrivit presei locale, la protestele din Bratislava au participat aproximativ 30.000 de oameni.

Manifestanţii au cerut demisia şefului Poliţiei şi a procurorului general, dar şi implementarea unor reforme pentru combaterea corupţiei.

”Slovacia trebuie să fie o ţară în care corupţia să fie pedepsită”, a declarat Karolina Farska, unul dintre organizatorii protestului.

Un val de proteste a izbucnit în Slovacia după ce jurnalistul Jan Kuciak, în vârstă de 27 de ani, şi prietena lui au fost împuşcaţi mortal pe 25 februarie. Jan Kuciak lucra la publicaţia Aktuality.sk şi în cadrul Centrului ceh pentru Jurnalism de Investigaţii, relatând despre modul în care grupul infracţional italian 'Ndrangheta s-a stabilit în Slovacia şi comite fraude cu fonduri europene împreună cu lideri politici de la Bratislava. În contextul scandalului izbucnit, premierul Robert Fico a demisionat în urma cu aproximativ o lună.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici