Zeci de mii de persoane au protestat la Napoli, denunţând afacerile cu deşeuri toxice

Zeci de mii de persoane au protestat în oraşul italian Napoli denunţând depozitarea în mod abuziv a deşeurilor toxice, un sistem aflat sub controlul grupurilor mafiote.

107 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de persoane au protestat la Napoli, denunţând afacerile cu deşeuri toxice

Zeci de mii de persoane au protestat la Napoli, denunţând afacerile cu deşeuri toxice (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Manifestanţii au avut pancarte cu imaginile celor care au murit de forme de cancer cauzate probabil de poluare, relatează BBC News online.

O zonă aflată între Napoli şi suburbia Caserta este numită de localnici "Triunghiul morţii" din cauza fumului rezultat în urma arderii deşeurilor toxice.

Potrivit statisticilor, aproximativ zece tone de reziduuri industriale au fost aruncate la periferia oraşului Napoli în ultimii 20 de ani.

Organizaţia ecoligistă Legambiente, care a organizat protestele de sâmbătă, susţine că aproximativ 440 de firme din centrul şi nordul Italiei sunt implicate în depozitarea abuzivă a deşeurilor toxice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici