Zeci de mii de persoane defilează sub drapelul Rusiei în Crimeea

Aproximativ 60.000 de persoane au defilat, joi, arborând drapele ruseşti şi portrete ale preşedintelui Vladimir Putin la Simferopol, capitala peninsulei ucrainene Crimeea, alipită la Rusia în martie.

491 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de persoane defilează sub drapelul Rusiei în Crimeea

Zeci de mii de persoane defilează sub drapelul Rusiei în Crimeea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei care au participat la marşul organizat cu ocazia Sărbătorii Muncii sunt în principal salariaţi ai sectorului public. Ei poartă afişe pe care se poate citi: "Noi suntem Rusia", "Putin este preşedintele nostru", a constatat un jurnalist al AFP.

Ocupată de forţele ruse după îndepărtarea regimului pro-Kremlin de la Kiev, Crimeea a fost alipită în trei săptămâni Rusiei, în urma unui referendum controversat şi nerecunoscut de comunitatea internaţională, organizat în martie.

Estul rusofon al Ucrainei este în prezent devastat de o insurecţie prorusă organizată, potrivit Kievului şi occidentalilor, de Rusia.

"Suntem foarte îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă în estul Ucrainei. Nu putem lăsa armata (ucraineană) să tragă în civili. Toţi ruşii trebuie să se reunească", a declarat presei preşedintele Parlamentului din Crimeea, Vladimir Konstantinov.

La Sevastopol, portul Flotei ruse la Marea Neagră, aproximativ 8.000 de persoane au defilat la apelul autorităţilor municipale, potrivit poliţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici