ZECI de oameni au fost răniţi în incendiile de vegetaţie din Portugalia/ Pompierii se luptă să stingă focul

Cel puţin 32 de persoane au fost rănite luni în urma incendiilor de vegetaţie care au cuprins zona centrală a Portugaliei în ultimele zile din cauza temperaturilor ridicate, peste 1.000 de pompieri luptându-se să stingă focul, potrivit AP.

366 afișări
Imaginea articolului ZECI de oameni au fost răniţi în incendiile de vegetaţie din Portugalia/ Pompierii se luptă să stingă focul

ZECI de oameni au fost răniţi în incendiile de vegetaţie din Portugalia/ Pompierii se luptă să stingă focul

Aproximativ 90 la sută din zona afectată situată în regiunea Castelo Branco, la 200 de kilometri nord-est de capitala Lisabona, se află sub control în urma temperaturilor scăzute din timpul nopţii, potrivit şefului Agenţiei locale pentru Protecţie Civilă, Pedro Nunes.

Autorităţile au transmis însă că se aşteaptă ca temperaturile ridicate şi vântul să se intensifice după-amiază, astfel că toate unităţile de pompieri detaşate vor rămâne în zonă. Pădurile din regiune s-au uscat după câteva săptămâni în care a plouat foarte puţin.

Agenţia pentru Protecţie Civilă din Potrugalia a anunţat că 321 de autospeciaele şi opt hidroavioane au fost detaşate la faţa locului pentru stingerea incendiului, care a cuprins zone împădurite.

Nunes a declarat că în cea de-a treia zi de la începerea incendiului 32 de persoane au fost rănite, una aflându-se în stare gravă.

Poliţia a anunţat că ancheta continuă pentru a stabili cauzele producerii incendiului, existând suspiciunea că focul ar fi putut fi provocat intenţionat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici