Zeci de oameni au murit în urma unor raiduri ale poliţiei braziliene

Zeci de oameni au murit în urma unor raiduri ale poliţiei braziliene care au vizat bandele de infractori şi traficanţii de droguri. Operaţiunea a început în urmă cu cinci zile.

1379 afișări
Imaginea articolului Zeci de oameni au murit în urma unor raiduri ale poliţiei braziliene

Sursa: AP / Mediafax Foto

Potrivit informaţiilor, cel puţin 44 de persoane au murit în oraşul Rio de Janeiro şi în statele Sao Paulo şi Bahia, potrivit Sky News.

În Rio, poliţia a anunţat că nouă persoane şi-au pierdut viaţa în timpul unui raid în care ofiţerii au fost atacaţi de bărbaţi înarmaţi. Printre cei ucişi se numără „Fiel" şi „Du Leme", doi lideri ai unor bande din favelele Juramento şi Chatuba. Ofiţerii au declarat că au confiscat de la suspecţi puşti, muniţie şi grenade.

Cel puţin 16 persoane au murit în confruntări în oraşele braziliene Guaruja şi Santos din statul Sao Paulo. Confruntările au început vinerea trecută, după ce un ofiţer de poliţie din Guaruja a fost împuşcat mortal în timp ce se afla în patrulare.

Cel puţin 58 de persoane au fost arestate în cele cinci zile ale Operaţiunii Scut. De asemenea, 19 suspecţi ar fi fost ucişi în confruntări între poliţie şi membri ai unor bande din statul Bahia, în nord-estul ţării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici