Zeci de website-uri ale lui Aleksei Navalnîi au fost închise înaintea campaniei electorale din Rusia

  • Autorităţile ruse au blocat zeci de website-uri ale disidentului Aleksei Navalnîi, aflat în detenţie.
  • Decizia de închidere a website-urilor intervine înaintea campaniei electorale pentru scrutinul parlamentar din septembrie
391 afișări
Imaginea articolului Zeci de website-uri ale lui Aleksei Navalnîi au fost închise înaintea campaniei electorale din Rusia

Zeci de website-uri ale lui Aleksei Navalnîi, închise înaintea campaniei electorale din Rusia

Serviciul rus pentru Supravegherea Telecomunicaţiilor, pentru Tehnologie Informaţională şi Mass-Media (Roskomnadzor) a blocat, luni, zeci de website-uri afiliate lui Aleksei Navalnîi, unul dintre liderii opoziţiei, în perspectiva campaniei electorale pentru scrutinul parlamentar din septembrie.

„În virtutea unei decizii a Parchetului General, 49 de website-uri au fost blocate", a declarat, conform cotidianului Le Figaro, Leonid Volkov, un apropiat al lui Aleksei Navalnîi, aflat la închisoare.

A fost blocat website-ul lui Aleksei Navalnîi, dar şi cele ale principalelor organizaţii care îl susţin, declarate „extremiste" de către justiţia rusă.

Leonid Volkov, care trăieşte în exil în Lituania, crede că deciziile au rolul de a bloca activităţile susţinătorilor lui Aleksei Navalnîi înaintea scrutinului parlamentar din septembrie.

Aleksei Navalnîi se află în Penitenciarul Pokrov, situat în regiunea Vladimir, la circa 100 de kilometri de Moscova. O instanţă judiciară din Moscova a decis, la începutul lunii februarie, condamnarea la trei ani şi şase luni de închisoare a lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, pentru încălcarea condiţiilor unei sentinţe cu suspendare. Instanţa a dispus scăderea din sentinţă a zilelor petrecute de Aleksei Navalnîi în arest la domiciliu. Aleksei Navalnîi a fost arestat preventiv pe 17 ianuarie, la revenirea în Rusia după ce a fost tratat în Germania ca urmare a atacului neurotoxic din august 2020.

CITEŞTE ŞI: Aleksei Navalnîi a intrat în categoria deţinuţilor cu intenţii de evadare

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici