LIVE-TEXT  Zelenski a sosit la Washington pentru a discuta cu Biden, dar nu poate ţine discurs în Congres. Republicanii ameninţă că vor bloca următorul pachet de ajutor destinat Ucrainei:,, Americanii trebuie să ştie unde se duc banii lor"

  • Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit la Washington pentru a discuta cu preşedintele american Joe Biden.
  • Zelenski a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliştilor în timpul sosirii sale la Congresul SUA - preşedintele Ucrainei nu poate ţine discurs în Congres, cererea sa fiind refuzată de şeful republican Kevin McCarthy.
  • Zelenski vine în SUA, în contextul în care contraofensiva se desfăşoară lent şi cu foarte multe pierderi, rezultatele fiind sub aşteptări, dar şi după disputele cu majoritatea ţărilor est-europene privind exportarea cerealelor ucrainene.
3656 afișări
Imaginea articolului Zelenski a sosit la Washington pentru a discuta cu Biden, dar nu poate ţine discurs în Congres. Republicanii ameninţă că vor bloca următorul pachet de ajutor destinat Ucrainei:,, Americanii trebuie să ştie unde se duc banii lor"

 

UPDATE-  Zelenski ajunge la Casa Albă

Preşedintele ucrainean şi soţia sa Olena au sosit la Casa Albă şi sunt întâmpinaţi de preşedintele Biden şi de soţia sa Jill.

 

UPDATE - Zelenski a ajuns la Pentagon 

Preşedintele ucrainean s-a întâlnit şi a discutat cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin. 

 

UPDATE- Zelenski a discutat cu republicanul Kevin 

Kevin McCarthy, preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor, a vorbit cu presa după ce preşedintele Ucrainei s-a întâlnit cu liderii Congresului în Capitoliul SUA.

El a spus că l-a întrebat pe Volodimir Zelenski „de ce aveţi nevoie?” şi că preşedintele Ucrainei i-a spus că ,,are nevoie de acoperire aeriană şi de tipul de artilerie cu rază lungă de acţiune care să-i lovească pe ruşii care ocupa Crimeea".

McCarthy i-a spus; „nu ne-am trimite trupele [americane] în acele condiţii fără asigurarea unei suport aerian".

El a spus că SUA şi Ucraina nu îşi pot permite un război de uzură, spunând că Putin vrea să încalce voinţa poporului american şi a europenilor şi nu pot lăsa acest lucru să se întâmple.

McCarthy şi-a exprimat o anumită frustrare faţă de administraţia Biden, spunând că trebuie să facă un plan responsabil pentru victorie. 

Le-a mai  reporterilor că planul i-ar putea face pe republicani mai sceptici cu privire la ajutorarea şi aprovizionarea Ucrainei. 

UPDATE - Zelenski vizitează Congresul 

Preşedintele ucrainean se află în prezent în vizită la Congres.

Sunt planificate discuţii cu reprezentanţii Senatului şi Camerei Reprezentanţilor cu privire la ajutorul suplimentar al SUA pentru Ucraina pentru a se apăra împotriva războiului de agresiune rusesc.

Preşedintele american Joe Biden a cerut Congresului finanţare suplimentară pentru Ucraina, în valoare totală de 24 de miliarde de dolari.

Dar există rezistenţă din rândurile republicanilor de opoziţie.

Diseară ( ora 21:00 după CEST), preşedintele american Joe Biden este programat să-l primească pe şeful statului ucrainean la Casa Albă.

Printre altele, Zelenski îşi doreşte tot mai mult să-i fie livrate rachete cu rază mai mare de acţiune.

Cu toate acestea, SUA - ca şi Germania - au dat dovadă de reţinere din cauza riscului prea mare a escaladării conflictului dintre NATO şi Rusia.

UPDATE - Zelenski este respins de republicani. Nu poate ţine discurs ca anul trecut 

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor SUA, McCarthy, a declarat că i-a refuzat lui Zelenski posibilitatea de a vorbi în faţa Congresului din cauza aglomeraţiei legislativului.

Anul trecut, pe 21 decembrie 2022, preşedintele Ucrainei a putut vorbi în faţa Congresului pentru că democrata Nancy Pelosi era şefa Camerei Reprezentanţilor. 

Dar pentru că democraţii au pierdut supremaţia asupra Camerei Reprezentanţilor după alegerile intermediare din noiembrie 2022 în faţa republicanilor, Kevin McCarthy i-a devenit şef. 

Office of U.S. House Speaker - Volodimir Zelenski, în zilele sale de glorie, a ţinut discurs în faţa Camerei Reprezentanţilor datorită lui Nancy Pelosi 

 

Ştirea iniţială - Zelenski a sosit la Washington DC

Pe canalul său Telegram, preşedintele Volodimir Zelenski a menţionat că joi, 21 septembrie, vor avea loc negocieri importante la Washington, în cadrul cărora, printre altele, se va discuta şi consolidarea apărării antirachetă a Ucrainei.

În acelaşi timp, un grup de deputaţi republicani americani a avertizat deja că se vor opune transferului unui nou pachet de asistenţă militară către Ucraina.

Potrivit The Wall Street Journal, vorbim de livrări de arme în valoare de 24 de miliarde de dolari.

„Americanii trebuie să ştie mai multe despre unde s-au dus banii lor. Cum merge contraofensiva? Sunt ucrainenii mai aproape de victorie decât acum şase luni?” , scrie într-o scrisoare deschisă a unui grup de reprezentanţi republicani. 

Scrisoarea a fost semnată de 23 de membri ai Camerei Reprezentanţilor şi şase senatori republicani.

Wall Street Journal notează că chiar şi un grup mic de parlamentari disidenţi ar fi suficient pentru a bloca aprovizionarea ulterioară.

Astăzi, Zelenski este programat să se întâlnească la Casa Albă cu preşedintele american Joe Biden, precum şi cu membri ai partidelor Democrat şi Republican.

Aparent, preşedintele Ucrainei va căuta un sprijin sporit pentru Forţele Armate ucrainene, ceea ce va ajuta la continuarea contraofensivei, scrie WSJ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici