Zelenski afirmă, în faţa membrilor Camerei Comunelor, că va continua lupta pentru apărarea Ucrainei

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, în discursul rostit prin videoconferinţă în Camera Comunelor din Marea Britanie, că poporul ucrainean va continua lupta cu armata rusă şi a cerut din nou instituirea unei zone de interdicţie aeriană.

2035 afișări
Imaginea articolului Zelenski afirmă, în faţa membrilor Camerei Comunelor, că va continua lupta pentru apărarea Ucrainei

Volodimir Zelenski a comparat actualul conflict militar cu Rusia cu războiul Marii Britanii împotriva nazismului, în al II-lea Război Mondial. "Nu aţi vrut să vă pierdeţi ţara când a fost atacată de nazişti. A trebuit să luptaţi pentru Marea Britanie", a afirmat Zelenski.

"La fel şi noi vom continua să luptăm pentru ţara noastră, oricare ar fi costurile. Vom lupta până la final", a adăugat Zelenski, citat de BBC News.

Liderul de la Kiev a salutat sancţiunile masive impuse de Occident Rusiei, dar a insistat că este necesară o zonă de interdicţie aeriană în Ucraina. "Vă cerem securizarea spaţiului aerian ucrainean", a spus Zelenski, potrivit cotidianului The Evening Standard, acuzând Rusia că este "stat terorist". NATO a respins deja cererea Ucrainei, argumentând că ar apărea riscul unui conflict direct cu Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici