Zelenski avertizează asupra eforturilor Rusiei de a opri avansarea trupelor Kievului

Preşedintele Volodimir Zelenski i-a avertizat pe ucraineni că Rusia îşi investeşte toate resursele într-o campanie menită să împiedice trupele Kievului să continue contraofensiva.

7742 afișări
Imaginea articolului Zelenski avertizează asupra eforturilor Rusiei de a opri avansarea trupelor Kievului

Zelenski avertizează asupra eforturilor Rusiei de a opri avansarea trupelor Kievului

Ucraina a lansat o contraofensivă pentru a recupera porţiuni de teren din estul şi sudul Ucrainei capturate de forţele ruseşti. Aceasta s-a concentrat pe capturarea satelor din sud-est, într-o campanie de apropiere de Marea Azov şi a zonelor din apropierea oraşului Bahmut din est, cucerit de forţele ruseşti în mai, după luni de lupte.

Rapoartele ruseşti au arătat că forţele sale au respins atacurile ucrainene în estul regiunii Doneţk, inclusiv în jurul Bahmut.

"Trebuie să înţelegem cu toţii foarte clar, cât se poate de clar, că forţele ruseşti din ţinuturile noastre din sud şi est fac tot ce pot pentru a-i opri pe soldaţii noştri", a declarat Zelenski în discursul său video nocturn: "Şi fiecare mie de metri pe care o avansăm, fiecare succes al fiecărei brigăzi de luptă merită recunoştinţa noastră."

Generalul Oleksander Tarnavskyi, comandantul forţelor ucrainene din sud, a declarat că trupele sale "scot sistematic inamicul de pe poziţii", relatează Reuters.

Pierderile inamice din ultimele 24 de ore au fost echivalente cu cel puţin 200, a scris el pe Telegram.

"În sud, situaţia este foarte dificilă în înaintarea spre Berdiansk", a declarat analistul militar Serhiy Hrabskyi pentru radioul ucrainean NV, referindu-se la un port de la Marea Azov. Forţele ucrainene speră să taie o punte terestră pe care forţele ruseşti au stabilit-o cu peninsula anexată Crimeea.

Ministerul rus al Apărării, în raportul său zilnic, a declarat că forţele sale au respins 16 atacuri ucrainene pe frontul de est, inclusiv în apropierea oraşului Maryinka, contestat de mult timp, şi în satul strategic Klishchiivka, la marginea sudică a Bakhmut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
zelenski,
rusia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici