Zelenski, de Ziua Apărătorilor: Vremurile grele ne-au făcut puternici, cei puternici aduc victoria

„Vremurile grele ne-au făcut puternici. Iar cei puternici aduc mai aproape victoria. Pas cu pas. Astăzi, mâine, în fiecare zi, în fiecare minut”, a spus Volodimit Zelenski, duminică, într-un mesaj adresat cu ocazia Zilei Apărătorilor Ucrainei, marcată pentru prima dată în 1 octombrie.

170 afișări
Imaginea articolului Zelenski, de Ziua Apărătorilor: Vremurile grele ne-au făcut puternici, cei puternici aduc victoria

Volodimir Zelenski, Facebook

„Nimeni nu ar trebui sau nu va putea să ne <oprească> rezistenţa, curajul şi tăria de caracter. Nici în mod regulat, nici în regim de urgenţă. Niciuna dintre ele nu are o <dată de expirare>, o <dată de sfârşit> sau un punct final după care am înceta să mai rezistăm şi să luptăm. Există un singur astfel de punct: victoria noastră. Pe măsură ce o aducem mai aproape în fiecare zi, noi spunem: <Vom lupta atât timp cât va fi nevoie. Am făcut-o în primele minute ale zilei de 24 februarie; am făcut-o în toate aceste 585 de zile şi vom continua să o facem>”, se arată în mesajul postat de preşedintele Ucrainei pe Telegram, citat de The Guardian.

Duminică, de Ziua Apărătorilor Ucrainei, sunt omagiaţi veteranii şi cei căzuţi la datorie.

Ziua Apărătorilor Ucrainei este sărbătorită pentru prima dată pe 1 octombrie. În trecut, ceremoniile erau organizate pe 14 octombrie.

Autorităţile ucrainene au decis anul acesta să modifice mai multe zile festive pentru a se distanţa de sărbătorile ruseşti. Crăciunul, de exemplu, nu va mai fi sărbătorit pe stil vechi, pe 7 ianuarie, ci pe 25 decembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici