Zelenski îi cere premierului britanic Rishi Sunak arme cu rază mai lungă de acţiune

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că a vorbit cu premierul britanic Rishi Sunak despre nevoia Ucrainei de arme cu rază de acţiune mai lungă, potrivit CNN.

291 afișări
Imaginea articolului Zelenski îi cere premierului britanic Rishi Sunak arme cu rază mai lungă de acţiune

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Zelenski a declarat că, în timpul unei convorbiri telefonice cu Sunak, „am discutat despre cursul ostilităţilor, nevoile de apărare ale Ucrainei şi continuarea cooperării pentru a extinde capacităţile Ucrainei pe câmpul de luptă, în special prin arme cu rază lungă de acţiune”.

Marea Britanie a furnizat Kievului rachete Storm Shadow, care au o rază de acţiune mai mare decât alte rachete furnizate de Occident.

El i-a mulţumit lui Sunak pentru organizarea Conferinţei de redresare a Ucrainei de la Londra din această săptămână „şi pentru rolul de lider al Regatului Unit în consolidarea sprijinului internaţional pentru Ucraina”.

Marea Britanie şi-a asumat un rol de lider în furnizarea de ajutor militar pentru Ucraina, dar Zelenski a făcut presiuni în mod repetat pentru sisteme de armament cu mai multe capacităţi, în timp ce se pregătea să lanseze o contraofensivă spre poziţiile ruseşti.

Referitor la viitorul summit NATO din Letonia, Zelenski a declarat: „Nu am avut nici un fel de discuţii cu privire la acest subiect: Este important să oferim Ucrainei perspective concrete de aderare. Am discutat, de asemenea, despre măsurile de punere în aplicare a formulei de pace şi de pregătire a garanţiilor de securitate pentru Ucraina”.

Zelenski a declarat că Rusia îşi intensifică producţia de rachete fabricate cu componente occidentale şi a subliniat necesitatea de a creşte presiunea sancţiunilor în timpul convorbirii cu Sunak.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici