Zelenski îi mulţumeşte lui Biden pentru asistenţa militară suplimentară anunţată de SUA

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a mulţumit omologului său din Statele Unite, Joseph Biden, pentru asistenţa militară suplimentară anunţată vineri de Administraţia de la Washington.

173 afișări
Imaginea articolului Zelenski îi mulţumeşte lui Biden pentru asistenţa militară suplimentară anunţată de SUA

Zelenski îi mulţumeşte lui Biden pentru asistenţa militară suplimentară anunţată de SUA

"Îi mulţumesc preşedintelui SUA pentru noul pachet de asistenţă în domeniul apărării în valoare de 2,2 miliarde de dolari. Este important să consolidăm forţele de apărare ucrainene", a declarat Volodimir Zelenski într-un mesaj postat pe Twitter, conform cotidianului Le Monde.

"Cu cât armamentul are o rază de acţiune mai mare şi cu cât trupele noastre au mai multă mobilitate, cu atât mai repede va lua sfârşit agresiunea brutală a Rusiei", a subliniat preşedintele Ucrainei.

Administraţia Joseph Biden a anunţat, vineri seară, asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina, în valoare de 2,17 miliarde de dolari, conform unor oficiali de la Washington citaţi de postul de televiziune CNN. Noul pachet include rachete de artilerie cu raze mai lungi de acţiune. Vor fi oferite rachete pentru Sistemele de artilerie mobile HIMARS, rachete Javelin, obuze de artilerie, obuze de mortieră, mitraliere cu senzori termici şi vehicule blindate pentru transportul trupelor.

"În total, Statele Unite au asumat angajamente de a furniza Ucrainei asistenţă de securitate în valoare totală de 32 de miliarde de dolari începând din 2014 şi de 29,3 miliarde de dolari de la începerea invaziei ilegale şi neprovocate a Rusiei, în urmă cu un an", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării, generalul Pat Ryder.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici