Zelenski îndeamnă G20 să adopte planul Ucrainei pentru restabilirea păcii

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Grupului celor 20 (G20) reunit în Indonezia să îşi intensifice eforturile şi să oprească războiul Rusiei în ţara sa, în cadrul unui plan de pace pe care l-a propus, informează Reuters.

908 afișări
Imaginea articolului Zelenski îndeamnă G20 să adopte planul Ucrainei pentru restabilirea păcii

Zelenski îndeamnă G20 să adopte planul Ucrainei pentru restabilirea păcii

„Nu vom permite Rusiei să aştepte şi să îşi consolideze forţele”, a declarat el prin intermediul unei legături video la summitul de pe insula indoneziană Bali.

„Sunt convins că acum este momentul în care războiul Rusiei trebuie şi poate fi oprit”, a adăugat Zelenski.

El le-a cerut liderilor G20 să adopte o formulă de pace în 10 puncte şi să pună capăt războiului „în mod corect şi pe baza Cartei ONU şi a dreptului international”.

Într-un discurs ţinut luni seara, Zelenski s-a referit la G20 ca fiind G19, refuzând aparent să recunoască apartenenţa Rusiei.

Reiterând că Rusia trebuie să îşi retragă toate trupele de pe teritoriul Ucrainei şi că nu pot exista concesii teritoriale din partea Kievului, Zelenski a cerut, de asemenea, ca toţi prizonierii ucraineni să fie eliberaţi.

Statele Unite se aşteaptă ca G20 să condamne războiul Rusiei din Ucraina şi impactul acestuia asupra economiei mondiale la încheierea reuniunii de la Bali, a declarat anterior un oficial american de rang înalt.

Liderii G20, din care fac parte ţări de la Brazilia la India, Arabia Saudită şi Germania şi care reprezintă peste 80% din produsul intern brut mondial, şi-au deschis summitul cu o pledoarie a gazdei, Indonezia, pentru unitate şi acţiune în vederea redresării economiei mondiale, în ciuda divergenţelor profunde legate de Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici