Zelenski intenţionează să meargă la New York pentru Adunarea Generală a ONU

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, intenţionează să meargă la New York în septembrie pentru Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, unde este de aşteptat să îşi argumenteze planul său de pace, afirmă surse citate de Bloomberg.

1337 afișări
Imaginea articolului Zelenski intenţionează să meargă la New York pentru Adunarea Generală a ONU

Sursa: AP / Mediafax Foto

Planul în 10 puncte al lui Zelenski pentru a pune capăt conflictului cere ca trupele ruse să se retragă complet din Ucraina, să elibereze toţi prizonierii de război şi deportaţii şi să asigure securitatea alimentară şi energetică. Acesta include, de asemenea, garanţii de securitate pentru Ucraina odată ce luptele se vor încheia şi vizează restabilirea siguranţei în jurul centralei nucleare ocupate din Zaporojie, despre care spune că este în pericol din cauza sabotajului rusesc.

Planul va fi discutat în acest weekend la o reuniune găzduită de Arabia Saudită. La New York, Zelenski este aşteptat să participe la mai multe sesiuni şi întâlniri în timpul săptămânii Adunării Generale a ONU, au declarat persoane familiarizate cu această chestiune pentru Bloomberg.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu este aşteptat să călătorească la New York pentru Adunarea Generală a ONU. Mişcările liderului rus au fost puternic limitate din cauza unui mandat de arestare emis de Curtea Penală Internaţională pentru presupuse crime de război legate de răpirea de copii din Ucraina.

Separat, SUA ar putea organiza o reuniune a Consiliului de Securitate pe probleme de protecţie a copiilor, care să coincidă cu ziua independenţei Ucrainei, pe 24 august.

Secretarul de stat american Antony Blinken va conduce joi, în cadrul Consiliului de Securitate, o sesiune pe tema "Foametea şi insecuritatea alimentară globală indusă de conflicte", care se aşteaptă să se concentreze pe impactul războiului după retragerea Rusiei dintr-un plan care permitea transporturi de cereale din Ucraina.

SUA profită de rândul său în cadrul unei rotaţii lunare pentru a conduce Consiliul de Securitate şi a modela subiectele pe care le va discuta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici