Zelenski îşi continuă turneul prin Europa: a ajuns în Germania. Ce obiective are

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ajuns duminică în Germania, unde încearcă să consolideze sprijinul din partea principalilor aliaţi împotriva invaziei Rusiei.

135 afișări
Imaginea articolului Zelenski îşi continuă turneul prin Europa: a ajuns în Germania. Ce obiective are

Zelenski îşi continuă turneul prin Europa: a ajuns în Germania. Ce obiective are

„Deja la Berlin”, a scris Zelenski pe Twitter duminică dimineaţa, potrivit Reuters.

Liderul ucrainean a vizitat ultima dată Germania pentru Consiliul de Securitate de la Munchen în februarie anul trecut, chiar înainte de izbucnirea războiului.

Germania, care este cea mai mare economie a Europei, s-a confruntat cu critici la începutul războiului pentru ceea ce unii au numit un răspuns ezitant, dar a devenit unul dintre cei mai mari furnizori de asistenţă financiară şi militară pentru Ucraina, înaintea altor puteri europene precum Franţa.

Germania a anunţat sâmbătă un ajutor militar de 2,7 miliarde de euro pentru Ucraina, cel mai mare pachet de acest tip de până acum de la invazia rusă, şi a promis sprijin suplimentar pentru Kiev atât timp cât va fi necesar.

Zelenski a vizitat sâmbătă Italia, unde s-a întâlnit cu preşedintele Sergio Mattarella. Acesta a reiterat sprijinul deplin al Italiei pentru Ucraina în ceea ce priveşte ajutorul militar, financiar, umanitar şi de reconstrucţie pe termen scurt şi lung, potrivit unei surse din biroul preşedintelui. De asemenea, preşedintele Ucrainei s-a întâlnit cu premierul italian Giorgia Meloni şi cu Papa Francisc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
zelenski,
germania,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici