Zelenski îşi nuanţează poziţia privind incidentul din sud-estul Poloniei

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi-a nuanţat, joi, afirmaţiile privind incidentul produs marţi în sud-estul Poloniei, subliniind că nu se ştie cu certitudine ce s-a întâmplat, deşi anterior atribuise direct responsabilitatea Rusiei.

2102 afișări
Imaginea articolului Zelenski îşi nuanţează poziţia privind incidentul din sud-estul Poloniei

"Nu ştiu ce s-a întâmplat. Nu ştim cu certitudine, lumea nu ştie. Dar sunt sigur că a fost o rachetă rusă, sunt sigur că noi am tras cu sistemele antiaeriene. Este imposibil să afirmăm ceva precis acum. Doar ancheta va permite stabilirea concluziilor" privind originea lansării rachetei căzute în Polonia, a declarat Volodimir Zelenski la un forum economic, conform unui comunicat al Preşedinţiei Ucrainei, citat de cotidianul Le Monde.

Marţi seară, Volodimir Zelenski atribuise Rusiei responsabilitatea pentru incidentul din Polonia, pe care l-a calificat drept "o escaladare semnificativă" a conflictului. Miercuri, preşedintele Ucrainei şi-a menţinut afirmaţiile, subliniind că racheta căzută în sud-estul Poloniei nu a fost lansată de armata ucraineană şi semnalând că există informaţii "credibile" că ar fi fost o rachetă a Rusiei.

Polonia şi Statele Unite au anunţat iniţial că nu cunosc cauzele incidentului. Ulterior, Guvernul de la Varşovia a anunţat că în localitatea Przewodów a căzut o rachetă "de fabricaţie rusă", iar ambasadorul Rusiei a fost convocat ulterior pentru explicaţii. Miercuri dimineaţă, preşedintele Andrzej Duda a declarat că nu există indicii că incidentul produs marţi ar fi un atac intenţionat asupra Poloniei. La rândul său, premierul polonez, Mateusz Morawiecki, a afirmat că explozia probabil a fost cauzată de tentativa armatei ucrainene de a intercepta o rachetă a Rusiei.

Administraţia Joseph Biden a transmis că nu există niciun indiciu care să contrazică ipoteza preliminară a autorităţilor din Polonia potrivit căreia explozia a fost cauzată de o rachetă antibalistică ucraineană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici