Zelenski, mesaj: „Nazismul se naşte în tăcere! Am avut mai multă unitate decât în ultimii 30 de ani”

  • Am avut mai multă unitate decât în ultimii 30 de ani, a spus, miercuri, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, în ultimul său mesaj transmis naţiunii.
  • După bombardarea turnului Babyn Yar el a spus că evreii au fost ucişi de nazişti „a doua oară”.
1387 afișări
Imaginea articolului Zelenski, mesaj: „Nazismul se naşte în tăcere! Am avut mai multă unitate decât în ultimii 30 de ani”

„Multă sănătate, ţară unită! A nu a spus din greşeală „unită". A început a şaptea zi a acestui război teribil. Un război pe care îl simţim la fel. În acest timp, am avut mai multă unitate decât în ultimii 30 de ani”, şi-a început Zelenski mesajul său.

El a spus că la început toţi au fost speriaţi, apoi au simţit multă durere.

„Iar acum nu ne mai pasă decât de victorie, de adevăr, de pace. Decât de liniştea pe care vrem să o obţinem. Decât de vieţile oamenilor noştri pentru care ne făceam griji. Decât de Ucraina. În acest timp, am devenit cu adevărat unul. Ne-am iertat mult unii pe alţii. Am început să ne iubim unul pe celălalt. Ne-am ajutat reciproc. Ne-am făcut griji unul pentru celălalt”, a mai sppus preşedintele.

El a vorbit şi de atacul de marţi dimineaţa, din Piaţa Libertăţii: „eram toţi locuitorii din Harkov”. Apoi a vorbit despre bombardamentul din Kiev, unde au murit oameni nevinovaţi. Zelensky spune că fiecare putea fi unul dintre cei care şi-au pierdut viaţa acolo.

„Noaptea trecută am fost cu toţii bombardaţi în Kiev. Şi am murit cu toţii în Bayin Yar, din cauza unei rachete. (...) Babyn Yar este o parte specială a Kievului, o parte specială a Europei, un loc de rugăciune, un loc de comemorare pentru sute de mii de oameni ucişi de nazişti., locul pentru cimitirele vechi din Kyev. Cine ar trebui să fii tu ca să-l faci ţintă pentru rachete? Aţi ucis victimele Holocaustului pentru a doua oară. În perioada sovietică, pe oasele de acolo a fost construit un centru de televiziune şi, de asemenea, un complex sportiv”, spune preşedintele ucrainena.

El afirmă că totul s-a întâmplat „pentru a şterge o istorie adevărată a Babyn Yar”.

„De ce a fost bombardat? Acest lucru este mai presus de umanitate. Un astfel de atac cu rachete arată că pentru mulţi oameni din Rusia, Kievul nostru este complet străin. Ei nu ştiu nimic despre capitala noastră, despre istoria noastră, dar au ordin să ne şteargă istoria, să ne şteargă ţara, să ne şteargă pe toţi. În prima zi a războiului, a fost bombardat cu brutalitate oraşul Uman, unde sute de mii de evrei veneau în fiecare an să se roage. Apoi, Babyn Yar, unde sute de mii de evrei au fost executaţi. Mă adresez acum tuturor evreilor din lume: nu vedeţi ce se întâmplă? Este foarte important ca milioane de evrei din întreaga lume să nu rămână tăcuţi în acest moment. Nazismul se naşte în tăcere. Deci, strigaţi despre uciderea civililor, strigaţi despre uciderea ucrainenilor. Noaptea trecută şi în această seară au continuat să ne bombardeze oraşele. Bombe, rachete, artilerie, mitraliere, vizând oameni paşnici. Din nou. ţinteşte zone rezidenţiale”, mai spuen Zelenski.

Volodîmîr Zelenski vorbeşte despre invincibilitatea Ucrainei: „Orice visează ei acolo, să fie blestemaţi! Pentru că Dumnezeu este cu noi”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici