Zelenski, primul interviu din 2024: "Dându-ne bani sau oferindu-ne arme, vă susţineţi singuri. Vă salvaţi copiii voştri" / "Putin simte slăbiciunea ca un animal, pentru că este un animal. El simte sângele"

Preşedintele ucrainean Zelenski a declarat într-un interviu de Anul Nou acordat publicaţiei The Economist că armata lui Putin nu a reuşit să cucerească un singur oraş mare în 2023, în timp ce Ucraina a reuşit să spargă blocada Rusiei la Marea Neagră şi acum transportă milioane de tone de cereale folosind o nouă rută, ceea ce reprezintă "un rezultat uriaş".

976 afișări
Imaginea articolului Zelenski, primul interviu din 2024: "Dându-ne bani sau oferindu-ne arme, vă susţineţi singuri. Vă salvaţi copiii voştri" / "Putin simte slăbiciunea ca un animal, pentru că este un animal. El simte sângele"

Zelenski, primul interviu din 2024: "Dându-ne bani sau oferindu-ne arme, vă susţineţi singuri. Vă salvaţi copiii voştri" / "Putin simte slăbiciunea ca un animal, pentru că este un animal. El simte sângele"

Potrivit lui Zelenski, Occidentul a pierdut simţul urgenţei şi mulţi ucraineni au pierdut sentimentul de ameninţare existenţială.

Sprijinind Ucraina, Europa se protejează de agresiunea rusă, a spus Zelenski.

"Dându-ne bani sau oferindu-ne arme, vă susţineţi singuri. Vă salvaţi copiii voştri, nu pe ai noştri", a spus el.

Dacă Rusiei i se permite să ia copiii ucraineni, "vor lua şi alţi copii". Dacă Rusia încalcă drepturile ucrainenilor, "va încălca drepturile în lume".

Dacă Ucraina pierde, Putin îşi va apropia războaiele de Occident.

"Putin simte slăbiciunea ca un animal, pentru că este un animal. El simte sângele. Şi vă va mânca la cină cu tot cu UE, NATO, libertate şi democraţie", a spus Zelenski.

Potrivit preşedintelui ucrainean, "serviciile de informaţii din mai multe ţări europene au început să [examineze] posibilitatea unui atac pe teritoriul lor din partea Rusiei... Chiar şi acele ţări care nu făceau parte din URSS".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici