Zelenski: Rusia îşi intensifică atacurile în Ucraina, înainte de iarnă

Rusia îşi intensifică atacurile pe linia frontului, în timp ce Kievul solicită Occidentului să îşi sporească livrările de arme înainte de iarnă, declară preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski. Rusia atacă în jurul oraşelor Doneţk, Kupyansk şi Avdiivka.

385 afișări
Imaginea articolului Zelenski: Rusia îşi intensifică atacurile în Ucraina, înainte de iarnă

De luni de zile, niciuna dintre părţi nu a obţinut câştiguri teritoriale semnificative, dar atât Zelenski, cât şi Kremlinul au negat că situaţia a ajuns în impas, notează AFP.

„Armata a raportat o creştere a numărului de atacuri inamice", a declarat marţi Zelenski într-o postare pe reţelele de socializare, afirmând că ruşii atacă în jurul oraşelor Doneţk, Kupyansk şi Avdiivka.

Zelenski a avertizat că este posibil ca Rusia să îşi intensifice atacurile aeriene împotriva infrastructurii energetice a Ucrainei înainte de iarnă, aşa cum a făcut anul trecut în această perioadă.

Andriy Yermak, şeful de cabinet al lui Zelenski, s-a întâlnit luni la Washington cu secretarul de stat american Antony Blinken pentru a insista asupra nevoii Ucrainei de a menţine fluxul de arme occidentale.

„Pe măsură ce se apropie iarna, ne aşteptăm ca teroarea rachetelor ruseşti să se intensifice", a declarat Yermak într-o postare pe Telegram după întâlnire.

„Prin urmare, avem nevoie urgentă de sisteme de apărare antiaeriană şi antirachetă care să protejeze oraşele ucrainene, instalaţiile de infrastructură critică cheie şi rutele coridoarelor de cereale", a spus el.

Zelenski a calificat marţi drept „răzbunare" atacurile ruseşti cu rachete şi artilerie asupra oraşului Herson.

Atacurile asupra oraşului Herson, pe care Ucraina l-a recucerit de la forţele ruse în urmă cu un an, au ucis luni trei persoane şi au rănit cel puţin 12, au declarat oficialii ucraineni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici