Zelenski se teme că Rusia va învinge: Dacă Congresul SUA nu ajută Ucraina, Ucraina va pierde războiul

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că ţara sa va pierde războiul împotriva Rusiei, dacă ajutorul american de 60 de miliarde de dolari solicitat de Joe Biden rămâne blocat în Congres din cauza opoziţiei din partea taberei republicane care îl susţine pe Donald Trump.

3664 afișări
Imaginea articolului Zelenski se teme că Rusia va învinge: Dacă Congresul SUA nu ajută Ucraina, Ucraina va pierde războiul

Zelenski anunţă vremuri grele: Dacă Congresul SUA nu ajută Ucraina, Ucraina va pierde războiul

„Dacă Congresul nu ajută Ucraina, Ucraina va pierde războiul”, a spus Zelenski în timpul unei videoconferinţe cu ambasadorii platformei guvernamentale de strângere de fonduri United24.

„Astăzi, intensitatea bombardamentelor ruseşti este destul de mare. Avem un stoc de rachete de apărare aeriană. Dar cred că trebuie să ne gândim la ce se va întâmpla mâine. Mâine, intensitatea poate continua să fie aceeaşi şi vom fi lipsiţi de rachete, dacă continuă să ne lovească în fiecare zi, aşa cum au făcut-o în ultima lună”.

Zelenski: riscăm să rămânem fără rachete

Preşedintele ucrainean a spus acest lucru într-un interviu la televiziunea de stat. Zelenski a adăugat că Ucraina a început să achiziţioneze proiectile pentru sistemele de apărare aeriană pe cont propriu, deoarece asistenţa internaţională nu este suficientă, având în vedere intensitatea bombardamentelor de la Moscova.

„Toate acestea costă bani", a precizat el, afirmând că „la începutul războiului ne bazam doar pe asistenţă internaţională. Astăzi, ne bazăm pe contractele noastre. Am început să lucrăm separat în diferite ţări, fără a mai aştepta ajutor”, transmite UNIAN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici