Zelenski şi Rutte au vizitat Portul Odesa de la Marea Neagră

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi premierul olandez Mark Rutte au vizitat vineri portul Odesa de la Marea Neagră, informează The Guardian.

1094 afișări
Imaginea articolului Zelenski şi Rutte au vizitat Portul Odesa de la Marea Neagră

Volodimir Zelenski, Facebook

Potrivit preşedintelui ucrainean, Kievul depune eforturi pentru a-şi consolida poziţia în Marea Neagră pentru a putea continua exporturile de cereale, care sunt vitale pentru asigurarea veniturilor bugetare în urma unei creşteri a cheltuielilor pentru apărare după invazia Rusiei de anul trecut.

„Lucrăm cu partenerii pentru a proteja în mod corespunzător aceste coridoare şi pentru a ne consolida poziţiile în Marea Neagră”, a spus Zelenski într-o conferinţă de presă comună cu Rutte.

Regiunea Odesa a fost supusă frecvent atacurilor ruseşti cu rachete şi drone, iar Zelenski şi Rutte au vizitat portul avariat.

În august, Ucraina a anunţat un nou coridor în Marea Neagră, după ce Moscova s-a retras dintr-un acord care permitea exportul în siguranţă de cereale din porturile ucrainene de la Marea Neagră, relatează Reuters.

Ucraina a căutat rute de transport maritim sigure în condiţiile în care loviturile aeriene au provocat daune infrastructurii sale portuare şi de export de cereale în apropierea Mării Negre şi pe fluviul Dunărea.

Zelenski a descris atacurile aeriene drept „tactici josnice” şi i-a mulţumit lui Rutte pentru un nou pachet de apărare aeriană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici