Zelenski spune că nu este sigur dacă Putin „mai este în viaţă”

În timpul discursului său online la reuniunea anuală a Forumului Economic Mondial de la Davos din 19 ianuarie, preşedintele Volodîmîr Zelenski a declarat că nu este "pe deplin sigur" că dictatorul rus Vladimir Putin mai este încă în viaţă sau că ar mai lua decizii în Rusia.

3034 afișări
Imaginea articolului Zelenski spune că nu este sigur dacă Putin „mai este în viaţă”

Hepta

"Nu prea înţeleg cu cine să vorbesc şi despre ce. Nu sunt sigur că preşedintele Rusiei, care apare uneori la TV , este chiar el", a răspuns Zelenski când a fost întrebat despre posibilitatea unor discuţii de pace.

Zelenski a făcut referire la o tehnică de efecte vizuale folosită pentru a modifica fundalul din jurul unei persiane în videoclip. Unii cred că Putin a folosit-o pentru angajamentele sale publice televizate, pentru a părea că vizitează locuri, în timp ce, de fapt, se află în siguranţă într-un buncăr, scrie Kyiv Independent

Zelenski a subliniat că Ucraina a făcut totul pentru a-şi elibera teritoriile prin diplomaţie, dar nu a funcţionat.

"Negocierile de pace nu sunt încă despre pace. Ar trebui să fie recunoscute de ambele părţi", a spus preşedintele.

Preşedintele Ucrainei a cerut în mod repetat partenerilor să furnizeze ţării mai multe echipamente militare, adăugând că apărarea aeriană ucraineană rămâne un punct slab şi că o altă serie de atacuri cu drone ruseşti urmând să fie lansate în curând.

"Există momente în care nu este nevoie să ezităm. Când oamenii spun: "Vă dau tancuri dacă altcineva o face"", a declarat Zelenski, citat de CNN.

În cadrul  sesiunii "Micul dejun ucrainean", Zelenski a confirmat din nou că Ucraina urmăreşte să elibereze peninsula Crimeea ocupată de Rusia.

"Crimeea este marea noastră şi munţii noştri. Daţi-ne armele voastre, iar noi le vom recâştiga pe ale noastre", a declarat preşedintele Ucrainei, potrivit CNN.

Rusia a invadat şi ocupat Crimeea în februarie 2014, în timpul revoluţiei EuroMaidan, care l-a înlăturat pe fostul preşedinte pro-rus Viktor Ianukovici. Peninsula găzduieşte Flota rusă din Marea Neagră şi zeci de mii de soldaţi ruşi.

Pe fondul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, preşedintele Volodîmîr Zelenski a promis să recucerească peninsula. De asemenea, Ucraina a vizat bazele aeriene şi militare ruseşti din Crimeea pentru a împiedica efortul de război al Rusiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici