Zelenski: "Trimiteţi avioane F16 în Ucraina"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut un apel către Grupul de Contact pentru Apărarea Ucrainei, reunit vineri la Baza militară germană Ramstein, pentru rachete cu rază mai mare de acţiune şi avioane de luptă F16

2193 afișări
Imaginea articolului Zelenski: "Trimiteţi avioane F16 în Ucraina"

Donaţiile de rachete au fost până acum limitate la rachete cu rază scurtă de acţiune şi a existat o reticenţă în ceea ce priveşte trimiterea de avioane de luptă de fabricaţie occidentală, precum F16.

În schimb, discuţiile s-au axat pe trimiterea de avioane MiG-29 de fabricaţie sovietică, dar până în prezent acestea au intrat în impas.

"Pot să vă mulţumesc de sute de ori pentru ajutorul acordat până acum şi va fi absolut corect şi echitabil, având în vedere tot ceea ce am făcut deja. Dar sute de mulţumiri nu înseamnă sute de tancuri. Cu toţii putem folosi mii de cuvinte, dar nu pot pune cuvinte în loc de tunuri care sunt necesare împotriva artileriei ruseşti, sau în loc de acele rachete antiaeriene de care este nevoie pentru a proteja oamenii de atacurile aeriene ruseşti. Şi vă sunt cu adevărat recunoscător tuturor pentru armele pe care le-aţi furnizat - fiecare unitate ajută la salvarea poporului nostru de teroare. Dar timpul rămâne o armă rusească. Trebuie să ne grăbim", a spus preşedintele ucrainean.

În deschiderea întâlnirii, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a declarat delegaţilor că "nu este momentul pentru a încetini".

"Este momentul să ne sporim eforturile. Poporul ucrainean ne priveşte. Kremlinul ne urmăreşte şi istoria ne urmăreşte. Aşa că nu vom renunţa şi nu vom ezita în determinarea noastră de a ajuta Ucraina să se apere de agresiunea imperială a Rusiei".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici