La o zi după ce Catalonia şi-a declarat independenţa: Mii de spanioli, în stradă la Madrid / Liderul regiunii le cere catalanilor să se opună activării art.155, în timp ce premierul Spaniei îl face iresponsabil - FOTO, VIDEO

Mii de spanioli s-au adunat, sâmbătă, într-una dintre pieţele din Madrid pentru a protesta împotriva independenţei Cataloniei, susţinând unitatea Spaniei, la o zi după ce Parlamentul regional catalan a adoptat o declaraţie de independenţă, relatează ABC News.

2824 afișări
Imaginea articolului La o zi după ce Catalonia şi-a declarat independenţa: Mii de spanioli, în stradă la Madrid / Liderul regiunii le cere catalanilor să se opună activării art.155, în timp ce premierul Spaniei îl face iresponsabil - FOTO, VIDEO

Mii de persoane s-au adunat la Madrid pentru a susţine unitatea Spaniei - FOTO, VIDEO

UPDATE 18.20 Madridul reacţionează după declaraţiile lui Carles Puigdemont

Partidul Popular al premierului Mariano Rajoy a transmis, sâmbătă, un mesaj pe Twitter în care a precizat că declaraţiile lui Carles Puigdemont sunt un semn de iresponsabilitate, după ce acesta i-a îndemnat pe catalani să adopte o ”opoziţie democratică” în faţa acţiunilor Guvernului.

"Este foarte grav. Iresponsabilitatea lui Puigdemont nu are limite", a transmis Partidul Popular din Spania pe Twitter.

În plus, Guvernul spaniol a anunţat că declaraţiile lui Puigdemont sunt irelevante, din moment ce acesta a fost destituit din funcţiile pe care le deţinea în interiorul regiunii catalane, relatează DPA International.

Anterior, Puigdemont le-a cerut catalanilor să formeze o ”opoziţie democratică” faţă de iniţiativa Guvernului de la Madrid de a prelua controlul asupra regiunii catalane.

”Este foarte clar că cea mai bună cale de apărare a progreselor înregistrate până în acest moment o reprezintă opoziţia democratică faţă de aplicarea articolului 155”, a afirmat Puigdemont.

UPDATE 16.00 Carles Puigdemont le cere catalanilor să se opună Guvernului de la Madrid

Carles Puigdemont a cerut, sâmbătă, catalanilor să formeze o ”opoziţie democratică” faţă de iniţiativa Guvernului de la Madrid de a prelua controlul asupra regiunii catalane, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

”Este foarte clar că cea mai bună cale de apărare a progreselor înregistrate până în acest moment o reprezintă opoziţia democratică faţă de aplicarea articolului 155”, a afirmat Puigdemont.

Guvernul de la Madrid a decis, vineri seara, dizolvarea Executivului catalan, condus de Carles Puigdemont, şi a Parlamentului regional, la câteva ore după ce Legislativul catalan a adoptat o declaraţie de independenţă.

La Madrid, mii de spanioli în stradă

Demonstraţia are loc în Plaza de Colon, situată în centrul capitalei spaniole, iar manifestanţii flutură steagurile Spaniei şi scandează împotriva declaraţiei de independenţă adoptată de Parlamentul regional catalan.

Câţiva manifestanţi purtau un banner pe care scria ”Puigdemont la închisoare”, aluzie la fostul lider catalan, despre care cei adunaţi în Plaza de Colon din Madrid spun că a încălcat constituţia.

 

La această demonstraţie participă şi Cristina Cifuentes, liderul regiunii Madrid.

Parlamentul Cataloniei a aprobat vineri după-amiază proclamarea independenţei. În replică, Senatul Spaniei a dispus suspendarea autonomiei Cataloniei, iar Guvernul de la Madrid a iniţiat procedurile pentru preluarea controlului asupra regiunii.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici