Ziua Armistiţiului: Marea Britanie a ţinut un moment de reculegere în al 11-lea ceas din a 11-a zi a lunii a 11-a – FOTO, VIDEO

Englezii au ţinut două minute de reculegere, miercuri dimineaţa, începând cu ora 11.00, pentru a comemora de Ziua Armistiţiului morţii din Primul Război Mondial.

688 afișări
Imaginea articolului Ziua Armistiţiului: Marea Britanie a ţinut un moment de reculegere în al 11-lea ceas din a 11-a zi a lunii a 11-a – FOTO, VIDEO

Anglia a muţit în al 11-lea ceas din a 11-a zi a lunii a 11-a (Imagine: captura video)

Momentul de reculegere, care s-a ţinut în toate instituţiile din Marea Britanie, a început la ora 11.00, când, în 1918, armele au tăcut definitiv de-a lungul frontul de vest şi s-a încheiat Primul Război Mondial.

La troiţele ridicate în memoria războiului au fost depuse coroane de flori, iar la birouri, în şcoli şi biserici au fost păstrate momente de reculegere şi au fost organizate evenimente specifice pe această temă.

Potrivit BBC, premierul David Cameron a păstrat două minute de tăcere în avionul cu care se deplasa spre Malta pentru a participa la întâlnirea cu liderii UE pe tema imigranţilor.

Reprezentanţii Casei Regale au anunţat că Regina Elisabeta petrece Ziua Armistiţiului în privat, la Palatul Buckingam, alături de alţi membrii ai familiei regale. Din partea Casei Regale, la ceremonii a participat Principesa Anne care a asistat la depunerea de coroane de la Memorialul Arboretum din Staffordshire.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici