Ziua Naţională a Franţei: Aproximativ 7.000 de militari au defilat cântând în centrul Parisului - FOTO

Aproximativ 7.000 de militari au participat joi, pe Champs-Élysées, la tradiţionala paradă organizată de Ziua Naţională a Franţei, trupele defilând pentru prima dată cântând, informează Le Figaro.

497 afișări
Imaginea articolului Ziua Naţională a Franţei: Aproximativ 7.000 de militari au defilat cântând în centrul Parisului  - FOTO

Ziua Naţională a Franţei: Aproximativ 7.000 de militari au defilat cântând în centrul Parisului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La defilare au participat şi membri ai unităţilor militare revenite din operaţiuni externe, îndoliaţi de moartea a şase colegi în Afganistan, precum şi o brigadă de pompieri care marchează anul acesta 200 de ani de la înfiinţare.

Aproximativ 5.000 de militari au defilat în marş joi dimineaţă, restul fiind pe cai sau cu zeci de vehicule motorizate.

La ceremoniile de anul acesta au participat 300 de vehicule militare, 241 de cai, precum şi 84 de avioane şi elicoptere.

Preşedintele Nicolas Sarkozy a apărut la ceremonii la ora 10.00, în zona Arcului de Triumf din Paris, elogiind teritoriile franceze de peste mări, "o componentă esenţială a suveranităţii şi identităţii franceze".

La defilare au fost invitaţi 487 de militari ai "forţelor de suveranitate" staţionate în teritoriile de peste mări, în zona Insulelor Caraibe, Polinezia, Noua Caledonie, insulele Reunion şi Mayotte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici