Ziua Naţională a Greciei, sărbătorită fără vehicule grele din cauza crizei

Tradiţionala defilare militară organizată cu ocazia Zilei de independenţă a Greciei va avea loc joi fără vehicule militare grele pentru a reduce costurile, din cauza dificultăţilor cu care se confruntă ţara, a declarat o sursă din cadrul Ministerului Apărării.

252 afișări
Imaginea articolului Ziua Naţională a Greciei, sărbătorită fără vehicule grele din cauza crizei

Ziua Naţională a Greciei, sărbătorită fără vehicule grele din cauza crizei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pentru prima dată în ultimii 40 de ani, tancurile, avioanele militare şi sistemele de rachete cu autopropulsare vor fi absente pentru a se face economii de circa două milioane de euro, a declarat sursa citată, sub acoperirea anonimatului.

"În mod evident sunt cheltuieli considerabile: fiecare zbor militar costă 35.000 de euro", a adăugat aceasta.

Tradiţionala patrulare a navelor de război către principalele insule greceşti se va realiza cu efective reduse.

"Defilarea costă aproximativ un milion de euro la Atena şi două milioane de euro în toată ţara. Fără a uita poluarea produsă de emisiile de gaze ale vehiculelor grele, avioanelor şi navelor de război", a subliniat sursa citată.

"Aceasta este prima dată când se iau astfel de măsuri de la dictatura militară (1967-1974)", a dezvăluit oficialul.

Acesta nu a oferit însă o estimare a costurilor versiunii reduse a defilării militare.

Parada anuală de la 25 martie comemorează revolta din 1821 care a condus, după opt ani de război, la încheierea a patru secole de dominaţie otomană.

Războiul de indepdendenţă a fost câştigat după intervenţia armatelor Marii Britanii, Franţei şi Rusiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici