Zona Verde din Bagdad, vizată de un nou atac duminică la prânz

Zona Verde din Bagdad a fost ţinta unui nou atac cu obuze de mortier duminică, după un prim atac, care s-a produs în cursul dimineţii şi a vizat zona securizată unde se află ambasadele Statelor Untie şi Marii Britanii.

24 afișări
Imaginea articolului Zona Verde din Bagdad, vizată de un nou atac duminică la prânz

Atac susţinut asupra Zonei Verzi din Bagdad (Imagine: Mediafax Foto)

Cel puţin opt tiruri de mortier au vizat, în jurul orei locale 10.30 (9.30, ora României), centrul capitalei irakiene, majoritatea obuzelor căzând în jurul ambasadei americane, a declarat Mohammed al-Dulaimi, irakian care lucrează în Zona Verde.

El a adăugat că două obuze au căzut pe o clădire din apropierea ambasadei, unde locuiesc numeroşi oficiali din guvernul irakian şi familiile acestora, a adăugat el.

Martorul ocular a precizat că obuzele nu au provocat decât pagube materiale minore şi un incendiu. La scurt timp după atacuri, deasupra Zonei Verzi era vizibil un nor de fum negru.

Un purtător de cuvânt al ambasadei americane a confirmat producerea atacului, dar nu a furnizat alte detalii.

Cu numai câteva ore înainte, în jurul orei locale 6.30 (5.30, ora României), Zona Verde a fost vizată de mai multe tiruri de mortier, care nu s-au soldat cu victime.

Zona Verde este deseori ţinta atacurilor cu mortiere, lansate de insurgenţi şi membri ai miliţiilor islamiste. Autorităţile americane afirmă că atacurile sunt comise în general de membri ai miliţiilor apropiate de Armata lui Mehdi, grupare a liderului radical Moqtada Sadr. Comandamentul american acuză cu regulariate Iranul că îi antrenează pe aceştia pentru atacuri cu obuze de mortier asupra infrastructurii americane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici